Düzceli bayanlar kadına şiddete çift kale maç yaparak dikkat çektiler. Stadyum yanında yapılan maç öncesinde çiçekler verilen bayanlar, maçta erkeklere taş çıkarttılar.
8 Mart Dünya kadınlar gününde kadına şiddete dikkat çekmek isteyen bayanlar, 18 Temmuz Stadyumu yanında bulunan halı sahada çift kale maç yaptı. TÜFAD Düzce Şubesi tarafından organize edilen maçta, sahaya çıkan bayanlara maç öncesinde TÜFAD Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından çiçekler verildi. Ellerinde çiçeklerle dostluk fotoğrafı çektiren bayan futbolcular, başlama düdüğü ile birlikte maça başladılar. Oynadıkları oyunla erkeklere taş çıkartan bayan futbolcular, 8 Martta yeşil sahaya çıkarak kadına yapılan şiddete dikkat çekmeye çalıştılar. Yapılan maçla ilgili bilgiler veren TÜFAD Düzce yönetim kurulu üyesi Ertan Yılmaz, “8 marta kadınlar gününü kutlamak için böyle bir organizasyon yaptık. Başkanımız sağlık sorunları nedeniyle burada olmadığı için de görev bana düştü. Bizde kadına şiddeti kınamak için kadınlara destek olmak için, bütün kadınların gününü kutlamak için bir spor faaliyeti yapmayı düşündük. Bugün onlar için bir araya geldik. Davet ettik katıldılar. Dünya kadınlar günü kutlu olsun” dedi.
AK Parti Düzce Milletvekili aday adayı Milli Antrenör Hatun Albayrak Şengüloğlu’da alanda yerini aldı ve bayanları tek tek tebrik etti.