AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci seçim çalışmaları öncesinde basın açıklaması yaptı.
AK Parti il binasında makam odasında açıklama yapan Özkeçeci, basın mensuplarının sorularına da cevap verdi. Hedeflerini bir önce seçimde çıkardıkları milletvekili sayını korumak olduğunu belirtti. Ülkedeki genel seçim havasının da değerlendiren Özkeçeci, Kılıçdaroğlu’nun ‘Türkiye genelinde yüzde 35 oranında oy alacağız’ sözünü hayal olarak nitelediğini söyledi.
Özkeçeci, “Gaziantep Türkiye ortalamasının en az yüzde 10’u üzerinde. Bu 10’uncu seçimimiz olacak. Bu onuncu sandık başına gidişi olacak. Genel seçimler, yerel seçimler, referandumlar, Cumhurbaşkanı seçimimiz, bir süreç bunlar. Bu 10’uncu sandık başına gidişi AK Parti’mizin. Bu ilk 9 seçimdeki tüm ortalamalar, Gaziantep olarak, Türkiye genelinin en az yüzde 10 üzerinde. İnşallah daha da fazlası için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Pazartesi gününden itibaren artık sahadayız. Programlar Pazartesi günü başlıyor. Biz aday adayı sürecinde dahi önce, genel merkezimiz bize izin verdi. Aday adaylarımız dahi büro açtı. Ama Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği yasaklar ayrı” dedi.
Özkeçeci ayrıca muhalefete de yüklenerek, “Kılıçdaroğlu diyor ki, benim hedefim yüzde 35 diyor. Önce onu söyleyeyim size. Bir partinin genel başkanı yüzde 35 benim hedefim, hayalim. Hayal ne demek, bir hedef hayal demektir. Yüzde 35’i tutturursam benim için başarılı olacak diyor. Biz ne diyoruz. Söylediğimiz ortada. Yani onun için diğer partilerin şu adayı, bu adayı, bizim için değil, biz kendi yolumuza bakarız. Kendi hedefimizi inşallah aşmaya çalışacağız. Onlar bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi yolumuza bakacağız. Hedefimize onun için ulaşacağız. Pazartesi günü tüm adaylarımız sahada olacak” şeklinde konuştu.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özkeçeci, “Cumhurbaşkanımızı ağırladık, biliyorsunuz. Açılışlar yaptı. Tekrar Gaziantep’e gelir mi diye bir program yok elimizde” ifadelerini kullandı.
Özkeçeci, “Ayağı yere değenin konuşma yapması lazım. 12’de 12 olmaz. Geçen sefer 12’de 9’u bizimdi. Bizim amacımız bunu korumak ve üste çıkmak. Bizim amacımız aldığımız çıtayı daha da yukarıya çıkarmak. Bunun için gayret ediyoruz. Amacımız bu” açıklamasını yaptı.
Kadın adaylarıyla ilgili açıklama yapan Özkeçeci, ”Kadın adaylarımız da gayet başarılıdır. Gelenler hem Gaziantep hem de Türkiye için çalışacak. Bunlar sizler için çalışacak. Birçok kriter var. Bir milletvekilimizin 2. 3. döneme gidebilmesi için genel merkezimiz herkesin karnesini tutuyor, uygun görmemiz devam ettirmemiz için.
Dargınlık, küskünlük olduğu zaman nefsi olur. Biz nefsi olmuyoruz katiyen. Bizim bir davamız var. Onun peşindeyiz. Bizim amacımız tek başına iktidar ve anayasayı değiştirebilecek çoğunluktaki milletvekili sayısı” diye konuştu.