AVRUPA Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Hansjörg Haber, beraberindeki heyetle Osmaniye'de Suriyeli Türkmenlerinde kaldığı çadır kenti ziyaret etti.
Hansjörg Haber ile Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, Dünya Gıda Programı (WFP) Türkiye Temsilcisi Jean Yves Lequime, Avrupa Birliği Güven Fonu (EUTF) Başkanı Nadim Karkutli, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinin de yer aldığı heyet, Osmaniye Vali Yardımcısı Muammer Balcı ve Türkmen çocukların sunduğu çiçeklerle karşılandı. Türkmen öğrencilerin halk oyunları gösterisini de izleyen heyet, kampta kalan Suriyeli ailelerle ilgili fotoğraf sergisini gezdi. Yaklaşık 10 bin kişinin kaldığı, okul, sosyal tesis ve marketin de bulunduğu çadır kentte inceleme yapan Hansjörg Haber ve beraberindeki heyet, halı sahada Suriyeli gençlerin futbol maçını da izledi.
MEMNUN AYRILDILAR
Hansjörg Haber ve beraberindeki heyet, Muammer Balcı'dan çadır kent hakkında bilgi aldıktan sonra Osmaniye'den ayrıldı. AB Türkiye Delegasyonu'nun ziyaretini değerlendiren Balcı, şunları söyledi:
"Burada açtığımız halı sahada iki ayrı ilden gelecek çocuklar arsındaki maçı izlemekti asıl amaç ama diğer ilden beklenen takım gelmedi. Yine burada bir futbol karşılaşması olacak ve sahayı görmek için geldiler. Gelenler arasında AB ve BM'nin çeşitli kuruluşlarından, UNICEF ve Dünya Gıda Programı gibi çeşitli kuruluşlar, 2 büyükelçimiz var. Yüzlerindeki işaretlere bakılırsa kampla ilgili olarak memnun olduklarını düşünüyorum. Sahip olduğumuz dini inanç ve toplumsal değerler bize yardım için gelen sığınan insanlara uluslararası literatürde karşılığı 'mülteci' olmasına rağmen biz gelenlerimize 'Misafir' deriz. Onlar bizim misafirlerimizdir. Daha önce karşı çıkmalarına rağmen artık misafir diyerek ifade etmemizden de gelenler hoşnut oluyorlar."

FOTOĞRAFLI