TFF 1. Lig'de sezona Süper Lig parolasıyla başlayacak olan Samsunspor, transfer çalışmalarına devam ediyor. Özellikle yabancı oyuncu transferinde nokta atışı yapmak isteyen Kırmızı-Beyazlı ekip, atağa kalkarken tanıdık bir isime yöneldi. Bir dönem Gaziantepspor'da da forma giyen John Chibuike'ye yeniden teklif götüren Samsunspor, Nijeryalı'nın işini bitirmek üzere. 

ADIM ADIM TRANSFER SÜRECİ 
Samsunspor'da John Chibuike'yi trasfer operasyonu aksiyon filmlerini aratmayacak türdendi. Başkan Erkut Tutu'nun çok istemesi ve Teknik Direktör Alpay Özalan'ın da alınması için onay vermesiyle Samsunspor'da Chibuike harekatı başladı. Geçen sezon devre arasında iki kez uçak bileti alınmasına rağmen gelmeyen Nijeryalı futbolcuyu ısrarla kadrosuna katmak isteyen Kırmızı-Beyazlı ekip, 3. defa girişimde bulundu. Yeniden düğmeye basan Başkan Tutu ve ekibi, görüşmeleri sessiz ve derinden sürdürdü. Sadece bir kaç kişi dışında Chibuike harekatı herkesten gizlenirken adım adım sona yaklaşıldı. 

UÇAK BİLETİ ALINDI
Sezonu İsrail'in Hapoel Tel Aviv takımında tamamlayan 28 yaşındaki futbolcunun kulübüyle 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.
 Sözleşmesini feshettiği öğrenilen Chibuike'nin Samsunspor ile prensip anlaşmasına vardığı ifade edildi. Taraflar arasında yaklaşık iki haftadır süren temaslar sonucunda prensip anlaşmasına varıldığı ifade edildi. Samsunspor'un bir kez daha uçak bileti aldığı iddia edilen Chibuike'nin yine vazgeçmez ise perşembe günü Samsun'a geleceği öğrenildi. Başkan Erkurt Tutu'nun herhangi bir pürüz çıkmaması durumunda perşembe veya cuma günü Chibuike'ye imza attırmayı planladığı ifade edildi.  

Haber: Muhammet ÇAVUŞOĞLU