Anılar, Olaylar ve Belgelerle Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) yüz yılının anlatıldığı Büyük Doğu’nun Atlıları raflarda yerini aldı.

Yüz yıllık bir yürüyüşün hikâyesini tanıkların dilinden, belgelerin izinden anlatan “Büyük Doğu’nun Atlıları” kitabı raflarda yerini aldı. Gazeteci yazar Fehmi Çalmuk’un kaleme aldığı 366 sayfalık kitap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde devam ettiği Milli Türk Talebe Birliği’nde (MTTB) Kültür Müdürlüğü ve Tesisler Müdürlüğü yaptığı dönem ile MSP Beyoğlu ve İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı yıllardaki MTTB ile ilişkisini, olayları anlatıyor.

Kitapta, MTTB ile ilgili her konu başlığı, her toplumsal olayda gösterilen tavır, geliştirilen söylem, eylem biçimi sarraf ustalığında kılı kırk yararcasına incelenerek, belgeler ile desteklenerek ve tanıkların anılarıyla bütünleştirilmiştir. Milli Türk Talebe Birliği ile ilgili önemli bir kaynakça olan Büyük Doğu’nun Atlıları kitabı Türk siyasi tarihinin karanlıkta kalmış, birçok olayını da aydınlatıyor.

Kitap’ta konular, Önce Vatan, MTTB’nin Demokrasi ile İmtihanı, MTTB’nin Anadolu İhtilali, Yıllık Rövanş, MTTB Sağın Merkezi Oluyor, Yeni Yol Üçüncü Yol, İslami Siyasetin Ayak Sesleri, Anarşiye Kültür Kalkanı, Büyük Doğu’nun Atlıları, Kardeşi Kardeşe Kırdırmak, Darbenin Ayak Sesleri başlıkları altında ele alınıyor.