Çorum’un Alaca ilçesinde yaptırılan Koçhisar Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne gelen isale hattı Devlet Su İşleri tarafından yapılan protokolün ardından Alaca Belediyesi’ne devredildi.
Ankara Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden bir heyet Alaca’ya gelerek tamamlanan içme suyu isale hattında incelemelerde bulundu. Heyette İçmesuyu Daire Başkan Yardımcısı Nuray Dündar, İçme Suyu Şube Müdürü Nur Korkmaz, Şube Müdürü Kemal Köseoğlu, mühendisler Eray Demirel, Tuna Akyokuş, Alp Sarıkavak, Mehmet Karahan, yüklenici firma yetkilisi Mehmet Miçooğulları yer aldı.
Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz’ın eşlik ettiği heyet ilk olarak Koçhisar Barajı ve buradan terfi merkezine gelen vanalar ve giderleri inceledi. Ardından içme suyu arıtma tesisinin yapımını yerinde inceleyen heyet daha sonra Alaca Belediyesi’ne gelerek burada protokol imzaladı.
İmzalanan protokol ile isale hattı belediyeye devredildi. Bundan sonraki süreçte ise isale hattı arıtma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte tesise su pompalayacak ve ilçe arıtılmış suya kavuşacak.