Yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Halk Sağlığı Müdürlükleri, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin Sağlık il Müdürlüğüne bağlanmasının ardından, Kütahya İl Sağlık Müdürülüğü görevine Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir atandı.

25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kasım 2011’de yürürlüğe giren 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) değişiklik yapılarak Kamu Hastaneleri Kurumu; Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Kurumu; Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne dönüştürülmüş ve İllerde ise Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği lağvedilerek sağlık hizmetleri tek çatı altında; İl Sağlık Müdürlüklerinde toplanmıştı. Sürecin ardından Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında başkanlık olarak görev yapacak.

Atamaların ardından basın mensuplar ile bir araya gelen İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir, "Genel Sekreterlik dönemimiz İlimizde diğer kurumlarla iyi bir koordinasyon içinde sıkıntısız bir şekilde devam etti. Sağlık alanında memleketimize bu dönemde çok büyük yatırımlar gerçekleşti. Gediz Devlet Hastanemiz inşaatı tamamlanarak yeni binasına taşındı. Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesinin son rötuşları yapılmakta, en kısa zamanda yeni binasında sağlık hizmeti vermeye başlayacak. Emet Devlet Hastanesinde, aynı şekilde sona gelindi. Memleketimizin turizmine de katkı sağlayacak Sağlık Turizmi yönünden örnek olarak gösterilen Dumlupınar Üniversitesi içinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de bu dönem içerisinde hizmet vermeye başladı. Bakanlığımıza devredilen Askeri Hastane ise tadilatı bitmek üzere, orası da yine bölgede örnek gösterilebilecek bir Psikiyatri Merkezi olacak. Aynı şekilde tıbbi cihaz ve malzeme yönünden de son teknoloji ve modern cihazlar ile hastanelerimizin eksiklerini giderdik ve yeniledik. Radyasyon Onkoloji ve Pet Birimini kurarak kanser hastalarımızı tedavi eder hale geldik. En kısa zamanda Şehir Hastanemizin inşaatı da tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle büyük bir atılım daha yapmış olacağız" dedi

Görevi Emrah Çamköy’den devralan Zehir, "Bir çok yeniliği daha memleketimize kazandırmak ve sağlık alanında vatandaşlarımıza en iyiyi sunmak için geldiğimiz yeni görevde beraber çalıştığımız ve çalışacağımız tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, memleketimize hayırlı olmasını temenni ederim" şeklinde konuştu. (HCA-EFE)