Mehmet ÇINAR/ANKARA, () - ANKARA'da 8 ay önce bir aracın çarpması sonucu arka ayaklrı felç olan ve parka terk edilen köpek, hayvansever Burçin Akalın tarafından aylar süren mücadele sonunda hayata döndürüldü. Kendisini sahiplenen Burçin Akalın'ın evinde baktığı 'Umut' adlı köpeğe yönelik şikayetler üzerine, kaymakamlık tahliye kararı verdi.
Ankara'da sahipliyken bir aracın çarpması sonucu arka iki ayağı ve vücudunun arka bölümü ezilen akbaş kırması köpek, Kurtuluş Parkı'na terk edildi. Parktaki sokak hayvanlarını besleyen hayvansever Burçin Akalın, 'Umut' adını verdiği köpeği sahiplendi. Umut'u bir üniversitenin veterinerlik fakültesine götürdüğünü anlatan Burçin Akalın omuriliğinin kırıldığını, 'uyutulsun' denildiğini, götürdükleri özel klinikte de 'iyileşme şansı yok, bu şekilde yaşamasın, uyutulsun' denildiğini söyledi.
Tedavi amaçlı götürdüğü başka kliniklerden de benzer yanıtlar aldığını dile getiren Akalın, "Biz evde masajlarını yapmaya başladık. Felçli hayvan bakan kişilerden ilaçları öğrendik ve onları vermeye başladık. Bu uygulamadan sonra bacakları ve kuyruğunda kıpırdama gördük" dedi. Daha sonra köpeğe özel klinikte 20 seans fizik tedavi aldırdıklarını kaydeden Akalın şunları anlattı:
"Sosyal medya üzerinden toplanan yardımlarla malzeme aldık ve yaklaşık 5 ayda tedavisi yapıldı. Yütecini Londra'dan bir gönüllü gönderdi. Felçli hayvanlar için kullanılan taşıma çantasını da ABD'den bir gönüllünün gönderdi. Bu şekilde umut'un hayat şartlarını iyileştirebildik."
APARTMANDAN TAHLİYE KARARI 
Şu an bir apartman dairesinin üçüncü katında oturduğunu, 45 kilo ağırlığındaki köpeği  haftada bir ya da iki kez dışarı çıkartabildiklerini belirten Burçin Akalın, şunları söyledi:
"Apartmanda, 'burayı barınak gibi kullanıyorsunuz, mikrop saçıyor, apartmana koku veriyor' gibi şikayet edilmiş. Evde iki köpek ve kör bir kedi daha var. Şikayet üzerine Çankaya Kaymakamlığı çevreyi kirlettiği ve apartmana koku yaydığı gerekçeleriyle Çankaya Belediyesi'nin barınağına alınması yönünde, hayvanların apartmandan tahliye edilmesine karar verdi. Kaymakamlıktan inceleme dahi yapılmadan bu karar verildi. Biz de avukat aracılığıyla karara itiraz ettik." 
BAHÇELİ EVİ OLAN GÖNÜLLÜ ARANIYOR
Felçli olması nedeniyle uyutulacakken, aylar süren mücadele sonucu Umut'un yürüteçle yeniden hayata tutunduğunu dile getiren Burçin Akalın, normal hayvanların dahi yaşama şansının olmadığı barınakta Umut'un hiç şansı olmadığını söyledi. Öncelikle Ankara'da bahçeli evi olan bir gönüllünün Umut'a evini açmasını istediklerini belirten Akalın, "Çok emek verdik, Umut bize de çok alışık. Biz öncelikli bahçeli bir eve vereceğiz, ama ilgilenmeye de devam etmek istiyoruz. İhtiyaçlarında yanında olabilmek adına tercihimiz Ankara. Umut'un hayatı tehlikeye girmesin, felçli olduğu için de ayakları toprağa değmesi gerekiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI