ORDU (AA) - Ordu'nun Ünye ilçesinde ikincisi düzenlenen Dünya Bebekler Günü etkinliğinde bebek ve çocuklar çeşitli yarışmalarda renkli görüntüler oluşturdu.

Türk-Japon Dostluğu ve Ertuğrul Firkateyni Şehitleri Derneği tarafından Burunucu Mahallesi Topyanı mevkisinde organize edilen etkinlikte bebek ve çocuklara şeker, balon, oyuncak, Türk bayrakları ile çeşitli ülkelerin bayrakları dağıtıldı, çocuklar müzik eşliğinde eğlendi.

Bu yıl ilki düzenlenen "Bebekler Emekliyor" yarışmasında bazı bebekler emeklerken ağladı, bazıları ise oturup bir süre dinlenmeyi tercih etti. Yarışmanın birincisi 13 aylık bebek Eymen Aydın oldu.

Etkinlikte 2-3 yaş grubu "pinpon topu taşıma", 6-7 yaş grubu "kaşıkla erik taşıma", 9 yaş üzeri çocuklarla "çuval" yarışı ve tüm çocukların katılımıyla da "halat çekme" yarışmaları düzenlendi.

Dernek Başkanı Sait Kapıcıoğlu, 6 Ağustos 2016 tarihinde ilk defa Ünye’de Dünya Bebekler Günü’nü kutladıklarını hatırlattı.

Kapıcıoğlu, "6 Ağustos tarihinde Hiroşima’ya atılan atom bombasında 250 bin bebek 7 saniyede kül oldu. Milyonlarcası lösemi oldu. Onların anısına 6 Ağustos’u Dünya Bebekler Günü ilan ediyoruz. Yarın 6 Ağustos’u da protesto edeceğiz. Nükleere karşıyız." dedi.

Dünya Bebekler Günü felsefesinin 3 yıl önce Türk Japon Dostluğu ve Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Anıtı’nın açılışı sırasında Japon Büyükelçisi Yukata Yokoi’nin küçük bir biblo hediye etmesiyle başladığını anlatan Kapıcıoğlu, biblonun isminin Kokeshi olduğunu belirtti.

Ünye taşından iki metrelik Kokeshi heykeli yaptırdıklarını kaydeden Kapıcıoğlu, "Üstünde Japonca ve Türkçe kitabesi vardır. Dünya Bebekler Günü ilk kez 2016 yılında Ünye’de kuruldu. Türk Japon Dostluğu ve Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Anıtı’nın olduğu alanda kurulmuştur. Bu alanda Japonya’nın simgesi olan ‘Kokeshi’ bebeği vardır, yani bebeklere sağlık ve mutluluk dileyen bir simgedir. Onun heykeli buraya dikilmiş ve Ünye, dünyanın Bebekler Günü merkezi olmuştur." diye konuştu.

Kapıcıoğlu, 2. Dünya Bebekler Günü’nün sadece Ünye’de değil, anıtı açan Yukata Yokoi’nin büyükelçi olduğu Pekin’de, Princeton Üniversitesi’nde ve New York olmak üzere, dört ayrı noktada kutlandığını sözlerine ekledi.

Kutlama, Ünye Topyanı mevkisinden Ünye Cumhuriyet Meydanı’na düzenlenen yürüyüşle sona erdi.