Teknik direktör olarak 2 dönem Samsunspor'da görev yapan ve 2019-2020 sezonunda Samsun'u 2. Lig'den 1. Lig'e taşıyan Ertuğrul Sağlam, yeniden Samsunspor'un gündeminde. Kırmızı-beyazlı taraftar Ertuğrul Sağlam'ı yeniden takımın başında görmek istiyor. Sosyal medyada gündem olan konu sonrasında internet kullanıcıları,  "Ertuğrul Sağlam kimdir?", "Ertuğrul Sağlam aslen nereli ve kaç yaşında?" sorularını araştırmaya başladı. Detaylar haberimizde...

ertugrul saglam

ERTUĞRUL SAĞLAM KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Ertuğrul Sağlam 19 Kasım 1969 tarihinde Zonguldak'da dünyaya gelmiştir. Teknik direktör ve eski millî futbolcudur. İlk, orta, lise eğitimini Ereğli'de tamamladıktan sonra bu dönem içerisinde Ereğli Erdemirspor'un minik, yıldız, genç ve amatör takımlarında futbol oynayıp, daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve malzeme mühendisliği bölümünü kazandı. Yıldız Teknik Üniversitesi'ye kayıt yaptırırken, o dönemde Fenerbahçe'nin alt yapısında görevli olan Yılmaz Yücetürk'ün tavsiyesi ile Fenerbahçe Genç Takımı'na gitti. 1986 yılında Fenerbahçe'den ayrılıp, Gaziantepspor'a transfer oldu. Gaziantepspor'dan da 1 sezon sonra ayrılıp, Samsunspor'a transfer oldu.

saglam kupa

ERTUĞRUL SAĞLAM SAMSUNSPOR DÖNEMİ

1994-1995 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan Sağlam, Siyah Beyazlı formayı 6 yıl giydi. Ertuğrul Sağlam'ın ilk sezonunda başarılı performansı ve 28 golü, Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıdı. Siyah Beyazlı formayla 6 sezonda toplam 167 lig maçı oynadı ve 103 gol attı. Forvet olarak başarılı olan ve birçok önemli gole imza atan Ertuğrul Sağlam, John Toshack'ın döneminde defansta da görev yaptı. 2000-01 sezonunda Erman Güraçar ile takas edilerek Samsunspor'a dönüş yaptı ve 2003 yılında futbolu bıraktı. Teknik direktör olarak 2 dönem Samsunspor'da görev yapan ve 2019-2020 sezonunda Samsun'u 2. Lig'den 1. Lig'e taşıdı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.