Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen, 2022 yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama ve sonucunda Samsun’a 78 yeni hekimin ataması yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 107. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasıyla açılan kadrolarla birlikte, Samsun'a atanan hekim sayısı 92’ye yükseldi

"İLİMİZ ADINA SEVİNDİRİCİ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize ilk defa ve yeniden atama kurası çerçevesinde 78 yeni hekim ataması yapıldı. 107. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlüğü Kurası sonucunda Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize verilen 14 yeni hekim kadrosuyla birlikte, atanan hekim sayımız 92’ye yükselecek.  Bu hekimlerimizin 72’sinin Uzman Hekim ve Uzman Diş Hekimlerimizden oluşması ilimiz adına sevindirici bir durum.  Göreve başlayan ve yeni açılan kadrolarla birlikte 92 hekimimizin 38’i ilçelerimizde 54’ü ise merkezdeki hastanelerimizde görev yapacaklar. İl merkezinde görev yapacak hekimlerimizin neredeyse %75’inin atamasını Samsun Eğitim Araştırma ve Gazi Devlet Hastanelerimize oldu. 

"HALKIMIZIN RANDEVUYA ULAŞIR HALE GELMESİNİ HEDEFLEDİK"

Bu planlamayla hem ilçe hastanelerimizde sunulan sağlık hizmetini Genel Cerrahi, Kadın Doğum, Dahiliye, Kardiyoloji, Ortopedi, Nöroloji ve Çocuk Sağlığı gibi dallarda yapılan atamalarla güçlendirmeyi, ilçeden merkeze gelen hasta grubumuzu azaltmayı; hem de il merkezinde hasta yükünün neredeyse %90’ını çeken iki hastanemiz olan Eğitim Araştırma ve Gazi Devlet Hastanelerimizde daha hızlı ve etkin sağlık hizmeti sunmayı, artan MHRS randevu sayılarıyla da halkımızın daha kolay randevuya ulaşır hale gelmesini hedefledik. Bundan sonraki atama dönemiyle ilgili olarak da şimdiden Bakanlığımızla temasa geçerek, her gün büyüyen gelişen, sağlık ihtiyaçları artan şehrimizin ihtiyaçlarına göre planlamalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Atamaları yapılarak göreve başlayacak tüm yeni ekip arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyor, atamaların ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.