İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter, saat 11.21'de Büyükçekmece'de kuleye çarparak düştü. İstanbul Valisi Vasip Şahin, 5 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Güvenlik çemberi arama kurtarma çalışmaların daha sağlıklı yapılabilmesi için genişletiyor.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri gönderildi. Kazanın ardından enkazda küçük çaplı patlamalar meydana geldi.

Kuğu Havacılığa ait helikopterde 2 pilot, 4 Rus ve 1 Türk yolcunun bulunduğu öğrenildi. Yolcuların Eczacıbaşı yapı grubuna ait üst düzey yöneticiler vardı.

Helikopterin Kaptan Pilotu'nun Alaaddin Nacar olduğu belirtiliyor.

Ölenlerin isimleri şöyle; Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen, Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga...

Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter, Bilecik'in Bozüyük İlçesi'ne gidiyordu. Helikopterde yolcu olarak bulunan Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşteri saat 12.00'da yapılacak toplantıya gidiyordu.

Kaza Eczacıbaşı Bozüyük Tesisleri'nde büyük üzüntüyle karşılandı. Şirket yetkilileri hızla kaza yerine giderek olayla ilgili bilgi almaya çalıştı. 

Kaza sonrası görgü tanıkları ilk fotoğrafları sosyal medyada paylaştı. Gökyüzüne yoğun bir siyah dumanın yükseldiği fotoğraflarda, duman kütlesi kilometrelerce mesafeden görülüyor.

Görgü tanıkları, yoğun sisin olduğu bölgede helikopterin kuleye çarptıktan sonra döne döne yere çakıldığını anlattı.

Helikopterin parçaları yola savruldu. E-5 trafiğe kapatıldı. Bölgeden dumanlar yükselmeye devam ediyor.

Araçların kaza yönüne gitmemeleri yönünde sıklıkla uyarılıyor. Kazanın nedeni araştırılıyor.

BOZÜYÜK'E TOPLANTIYA GİDİYORLARDI

Bozüyük'teki Eczacıbaşı Tesisleri yetkilileri, Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile 4 Rus müşterinin saat 12.00'da yapılacak toplantıya gelmek için İstanbul'dan havalandıklarını, ancak kısa süre sonra kazayı öğrendiklerini söyledi.