Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG) işbirliği ile bu yıl ilki gerçekleştirilen Psikoloji Festivali, Özgecan Aslan Meydanı’nda yapıldı.
Mersin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencilerinin yer aldığı çalışma grubu işbirliği ile düzenlenen festival, Tarsus’ta vahşice öldürülen Psikoloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan’a ithaf edildi. Özgecan Aslan’ın ailesi de etkinliğe katılarak, kızlarının arkadaşı olan psikoloji öğrencileri ile bir araya geldi. 10 Mayıs Psikologlar Günü kapsamında düzenlenen festivalde stant açan öğrenciler, festivale katılanlara psikoloji alanında bilgiler verip, psikolojinin tanıtımına katkıda bulundu. Dans ve tiyatro gösterileri ile başlayan festival, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseri ile renklendi. Festival kapsamında düzenlenen Ahmet Selçuk İlkan şiir dinletisi ve Gripin konserine ise Mersin halkı ve gençler yoğun ilgi gösterdi.
Yaptığı konuşmada gençlere seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin sizlerle var olacak. Çünkü bizden sonra Mersin’i ve Türkiye’yi yönetecek olan sizlersiniz. Dolayısıyla burada kararı sizler vereceksiniz. Bu tür etkinlikler artarak devam edecek, Mersin sanata ve sanatçıya doyacak. Bu sayede gençlerimiz, insanlarımız bir araya gelecek, kaynaşacak, bütünleşecek ve Mersin ortak paydasında hep birlikte el ele, gönül gönüle Mersin’i hak ettiği yere sizlerle beraber getireceğiz” dedi.
Anneler Günü dolayısıyla annesine yazdığı şiiri okuyan Başkan Kocamaz, ardından Ahmet Selçuk İlkan’a günün anısına plaket takdim etti. PSİFEST’15 komite üyesi öğrenciler ise festivale verdiği destekten dolayı Başkan Kocamaz’a plaket verdi.