Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim dalı 3. Sınıf öğrencileri Akşehir’e gelerek uygulamalı olarak Nasreddin Hoca dersi işledi.
Akşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği ile Akşehir’e gelen öğrencilere NEÜ Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Berat Alptekin eşlik etti. Akşehir’deki ilk temaslarına Akşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek başlayan üniversiteli öğrencilerle bir araya gelen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir tarihi ve kültürü hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Akşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda öğrencilerle buluşan Başkan Akkaya, belediye faaliyetleri, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Prof. Dr. Ali Berat Alptekin’de yaptığı konuşmada, Akşehir Belediyesi ve Başkan Akkaya’ya misafirperverlikleri için teşekkür ederek, Akşehir’de Nasreddin Hoca Üniversitesi’nin kurulması için destek verilmesi gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Alptekin, Başkan Akkaya’ya yazdığı kitapları takdim ederken Başkan Akkaya’da Prof. Dr. Ali Berat Alptekin’e Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saati ile Akşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan set armağan etti. Ayrıca tüm öğrencilere de Akşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan set hediye edildi.
Akşehir Belediyesi’ndeki temaslarının ardından heyet; Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ni, Tarihi Ermeni Kilisesi’ni, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni, tarihi Akşehir Evleri’nin bulunduğu sokakları, Batı Cephesi Karargahı Müzesi’ni ve Gülmece Parkı’nı ziyaret etti. Nasreddin Hoca Türbesi’ni de ziyaret eden öğrencilere burada Prof. Dr. Ali Berat Alptekin tarafından uygulamalı olarak Nasreddin Hoca dersi verildi. Heyet, kşehir Hıdırlık mesire alanındaki molanın ardından akşam saatlerinde Akşehir’den ayrıldı.