Konya’nın Cihanbeyli, Kulu ve Yunak ilçe belediye başkanları Yunak ilçesinde bir araya geldi.
Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ve Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan’ı ziyaret etti. Bölgedeki hizmet ve projelerin konuşulduğu ziyarete Rişvan Aşireti Konfederasyon Başkanı Hüseyin Avcı, Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da katıldı. Yunak, Kulu ve Cihanbeyli’nin arasında kan bağının bulunduğunu ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Güçlü birlikteliğimizin mesajını tüm kamuoyuna siz saygıdeğer muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve halkımızın desteğiyle en iyi şekilde vereceğiz. Bundan sonra Cihanbeyli, Yunak ve Kulu ilçeleri arasındaki birliktelik ve akrabalık bağları hizmet anlamında yeni işbirliklerine, yeni projelere ortam hazırlayacaktır. Üç ilçemize ve Konya’mıza hayırlı olsun” dedi.
Konuşmasında Haziran ayında yapılacak genel seçimin önemine de dikkat çeken Başkan Kale, “Bu seçimde Konya’mızın medarı iftiharı olan Sayın Başbakanımıza sahip çıkmalıyız” dedi. Seçimde AK Parti’ye en güçlü desteğin Konya’dan çıkacağını ifade eden Kale, “Bu dönemde memleketimize, ülkemize sahip çıkma adına biraz daha duyarlı olmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemizi tüm dünyada itibarlı ülkeler arasına koyan, yaptığı hizmetlerle ismini tarihe altın harflerle yazdıran Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın ortaya koydukları hedefler var. Bunlara ulaşmak için, iktidarımıza güçlü bir destek vermeliyiz” şeklinde konuştu. Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ise, Cihanbeyli, Yunak ve Kulu ilçeleri arasındaki bu birliktelikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan da, “Bugün Cihanbeyli, Kulu ve Yunak ilçe belediye başkanlarımız ile bölgede huzuru, refahı ve sosyal hayatını yükseltmek için bir araya geldik. Ziyaretlerinden dolayı belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaret sırasında askere gidecek olan Yunaklı gençler ile sohbet eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, "Kutsal bir ocağa gidiyorsunuz. Allah, sağ salim yuvalarınıza dönmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu.