Çukurova Belediyesi, yaz aylarındaki kavurucu sıcaklarda su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçede bulunan 185 parka otomatik su kapları yerleştirdi.

Çukurova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirdiği otomatik suluklar biter bitmez yeniden doluyor. Bu proje sayesinde hayvanların yaz aylarındaki su sıkıntısının önüne geçiliyor. Duyarlı vatandaşlar da, belediye ekiplerine destek vererek, sokakta yaşayan kedi ve köpekleri aç ve susuz bırakmıyor. Uygulama Çukurova halkı tarafından takdirle karşılanıyor.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sokak hayvanları için farklı projeler geliştirdiklerini belirterek, “Tüm canlıların yaşama hakkı var ve yerel yönetimler olarak bizler hemşehrilerimiz kadar can dostlarımızın da iyi bir yaşam sürmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ekiplerimiz onların yazın sıcak havada susuz kalmalarını sağlamak için yoğun bir çaba gösteriyor. Duyarlı hemşehrilerimiz de bu çalışmalarımızda bizlere destek veriyor. Sokakta yaşayan can dostlarımıza el birliği ile sahip çıkıyoruz” dedi.

“Sevgi ve şefkat anlayışıyla dünya üzerinde hayatı paylaştığımız dostlarımızı koruyup kollamak boynumuzun borcu” diyen Çetin, “Onların ihtiyaçlarını görmezden gelemeyiz. Bu noktada hepimize görev düşüyor. Vatandaşlarımız da apartmanlarının önüne koyacakları bir kap su ile onlara destek olabilir” ifadelerini kullandı.