Samsunspor'un 'İmparator' lakaplı eski kaptanı Celil Sağır, kulüpte yaşanan süreci değerlendirdi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Celil Sağır, Samsunspor'un tarihinin en başarısız ve gurur kırıcı sezonunu geride bıraktığını ifade etti. 

'AYNI TAS AYNI HAMAM...' 
Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu'nun yarın yapacağı basın toplantısıyla ilgili olarak geride kalan sezonda yapılanların eksisiyle artısıyla konuşulacağını ifade eden Celil Sağır, "Yürekli gazeteci arkadaşlarımızında olduğunu düşünürsek soruları Samsunsporluluk duygusuyla soracaklarını düşünüyorum. Eğer sorulmayacaksa bazı sorular aynı tas aynı hamam devam eder. Kongre tarihi konusunda yorum yapmak istemiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim. Kongrelerin geç yapılmasından dolayı sıkıntılır yaşandı" dedi. 

'HANİ BIRAKACAKTI, NE DEĞİŞTİ?..' 
Erkurt Tutu ve ekibinin Samsunspor tarihinin en babaşarısız yönetimi olduğunu vurgulayan Celil Sağır, "Bunu neye söylüyorum. Ben yıllarca futbol oynadım, futbolun içerisinden geldim. Samsunspor bir futbol takımıdır. 
Bu anlamda en kötü sezonunu yaşayan bir yönetimin bırakmamasını hayretle karşılıyorum. Erkurt Tutu, rahatsızlığından dolayı devam edemem diyordu. Şimdi ne değişti. Bu kadar başarısız hizmetlerinden sonra ne değiştide bırakmıyor. 
Bu yönetim, yapmamış oldukLarıyla federasyona ağzını açmayışlarıyla hep birilerine gebe kalmasıyla başarısızdır. Samsunspor böyle olacağına bir alt lige düşsün. En azından marka değeri ayaklar altında kalmasın" diye konuştu. 

'TARAFTAR DİK DURSUN, SESSİZ KALMASIN'
Samsunspor taraftarınada mesaj gönderen Celil Sağır, "Yıllarca sayısız maç oynadım. Bazı sezonlar başarılı olduk. Bazı sezonlarda başarısız. Başarısız sezonlarda yeri geldi otobüsümüz taşlandı. Kötü tezahüratlarda bulunuldu. Bunlar tabiki iyi şeyler değil. Yapılmasınıda tasvip etmiyorum. Fakat Samsunspor Kulübü geçen sezon ve bu sezon başarısız olmuş, taraftarlar eleştirmiyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Sessiz çoğunluk olaya el attığında Samsunspor'un farklı yere geleceğini düşünüyorum. Sessiz çoğunluğun ortaya çıkması lazım. Samsunspor taraftarı dik olsun. Bu takım ligde kalacak diye her türlü haksızlıklara boyun eğmesinler. Ligde kalmak herşeye rıza göstermek değildir. Kendilerini kullandırmasınlar" ifadelerini kullandı.  

'BAŞARISIZLIĞIN FATURASINI ÖDESİNLER'
Erkurt Tutu ve arkadaşları şimdi aday çıkmıyor diyebilirler. Öyle bir şey yok. Elbette zamanı gelince aday çıkar. Emin Kar başkan zor zamanda çıktı. kendince çok iyi şeyler yaptı. Samsunspor sahipsiz kalmadı, kalmazda. 
İnsanları biz gidersek Samsunspor şu hale düşer söylemleriyle korku imparatorluğu algısı yaratılıyor. Samsunspor, özellikle son 20-25 yılın en başarısız sezonunu geçirmiştir. Birilerinin bu başarısızlığın sorumluğununu üstlenmesi lazım. Bunun faturası kesilmeli. Biz bu başarısızlığa rağmen devam ederiz derlersede yapacak bir şey yok" dedi. 

'BAKAN DA, VALİ DE VEBAL ALTINDA KALIR!..'
Samsunspor Yönetim Kurulu'nun, 'Bize Bakanımız destek veriyor. Valimiz destek veriyor, şehrin dinamikleri destek veriyor' gibi söylemleri koz olarak kullandığına dikkat çeken Celil Sağır, "Bunu kendilerine koz olarak kullanmasınlar. Bakanımız bizim de bakanımız. Valimiz bizim de valimiz. Kim gelirse gelsin Bakanımız, Valimiz destek verecektir. Şehrin dinamikleri bizimde büyüğümüz. Yeni gelecek yönetimede aynı desteği vereceklerdir. Buna inanıyorum. Taraftarımız bu koza inanmasın. kim gelecek diyede endişeye kapılmasınlar. Gelecek insanlar bunlardan daha iyi olacaktır. Maçlarda acı çektim. Bu acıyı bir daha bize çektirmesinler. Bu yönetim başarısızdır. Eğer Bakanımız, Valimiz ve şehrin dinamikleri bu başarısız yönetime yine destek verirse yeni sezonda da başarısızlık olursa bunun vebalinin altında onlar da kalırlar" diye konuştu. 

Haber: Muhammet ÇAVUŞOĞLU