Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, seçim çalışmaları kapsamında Şabanoğu, Kirazlık, İstiklal, Kerimbey, Çırakman, Asarağaç, Altınkaya Mahallelerini kapsayan Kutlukent bölgesinde miting düzenlendi. Başkan Togar, binlerce insanın katıldığı mitingde Tekkeköy'e ve Kutlukent bölgesine yapacağı projeleri anlattı.

Kutlukent’in zorlu coğrafyasına rağmen burada birçok çalışma yapıldığını imar problemlerinin çözüldüğünü söyleyen Başkan Togar, “Tam 100 yıl önce buraya yerleşen insanlarımız var. Geldiğimizde Kirazlık Mahallesi’ndeki bir pankartta ‘tapusuz mahalleye hoş geldiniz’ yazıyordu. O tapusuz mahalleden bir kişinin 150 metrekare evi var, 80 metrekare yeri var. Hadi buyurun gelin çözün. Biz çözdük. Ardından o hayali kurulan doğalgazla buluşturduk” dedi.

"MEVCUT YOLLARI İKİ KATINA ÇIKARDIK"

Yol çalışmaları ile ulaşım konforunun artırıldığını söyleyen Başkan Togar, “Göreve geldiğimizde Kutkukent’in içerisinde tahminen 30 kilometre yolu vardıysa bugün Kutlukent’in tamamında 2,5 kat yeniden yol yaptık.  Şabanoğlu mahallesinin en büyük problemi caminin oradan gelen selin verdiği tahribattı. Yetinmedik bütün imar ve uygulamaları bitirdikten sonra mahallenin altını üstüne getirerek tüm imar yollarını açıp, her evin tapusunu alabilmesini ve doğalgaz konforuna kavuşabilmesini sağlamanın ardından mevcut yolların iki katı kadar daha huzurlu ve konforlu yollar açtık” diye konuştu.

ÜST GEÇİTLERE ASANSÖR SÖZÜ

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, rakip adayın üstgeçitlerde asansör yok eleştirisine karşın şu yanıtları verdi: “Bunu bana değil o yolun mülkiyet sahibi büyükşehir belediye başkanına soracaksın. Oraya o üst geçitlere 2 asansör niye yapılamadı? Ama sen biliyorsun ki onlar yapmasa da Hasan Togar söz vermiş yapar. Seni de mahcup etmeyeceğiz. O 2 asansörü 3 ay o üst geçitlere içerisinde takacağız. Sen de istediğin gibi iner çıkarsın”

2 KAT İMAR 4 KATA ÇIKTI 

Başkan Togar bölgede imar artışı sağlandığını söyleyerek, “Bu bir sevda, yürek işidir. Bütün projeleri biz yaptık. Yürek, cesaret, bilgi, beceri ve ekip işiyle yaptık. Kutlukent’in Asarağaç’ından Çırakman Kerimbey’ine oradan Antyeri oradan Aşağıçinik, Gökçe, Karaoğlan’a kadar bütün 2 katlar 4 kat oldu” şeklinde konuştu.

PROBLEMLER ÇÖZÜLDÜ

İstiklal mahallesine kazandırılan tesisler ve yapılan çalışmalardan söz eden Togar, “Bizlere söylenilen problem sadece cami ve mezarlık alanıydı. Bugün İstiklal Mahallesi’nin ne cami problemi kaldı. Ne mezarlık problemi kaldı. Ama onun yanında İstiklal Mahallesi’ne eşsiz bir Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisi kazandırdık. İstiklal Mahallesi’ne Türkiye’nin tek Tıbbi Teknolojiler Lisesi’ni kazandırdık. Ve İstiklal Mahallesi’nin tüm sokaklarının yüzde 95’inin imarını tamamlayıp, doğalgaz konforunu yaşamasını sağladık” ifadelerini kullandı.

"100 YILLIK İMAR SORUNUNU ÇÖZDÜK"

Asarağaç’ta da asırlık problemlerini çözüldüğünü söyleyen Togar, “100 yıllık yerleşim yeri Asarağaç’a geldik. İmkansız dediğiniz imarı tüm sanat yapılarıyla, duvarlarıyla, sarı kutularının doğalgazlarıyla 3 ay içerisinde mevcut yollarının 2.5 katı büyüklüğünde yol açarak sizlere bir şehir konforunu, lüksünü sunduk. Eski okulu köy konağına önünü gençlerimizin spor alanına dönüştürdük” sözlerine yer verdi.

Mustafa Demir'den giderayak milyonluk bağış! Mustafa Demir'den giderayak milyonluk bağış!

YÜZDE 99 MEMNUNİYET

Ökse’de yapılan imar çalışmalarında yüzde 99 memnuniyet yakalandığını söyleyen Başkan Togar, “Oradan geldik içinden çıkamazlar dedikleri Ökse’yi elimize aldık. Bakın arkadaşlar, koskoca Ökse’de bugün 16 itiraz var. Yüzde 99 oranında bir memnuniyetle imarını tamamlamak üzereyiz” dedi.

KUTLUKENT İÇİN YENİ PROJELER

Yeni projelerle Kutlukent’in daha güzel hale getirileceğini belirten Başkan Togar, “Kutlukent’e önümüzdeki 5 yıl içerisinde en büyük ihtiyaçlarından biri olan 3 katlı Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi yapacağız. Kutlukent’in en büyük ihtiyaçlarından biri olan Kutlukent Lisesi, Türkiye’de tek olan okul Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir öğrenci yurdu, Kutlukent’in emsalsiz saklı bahçesine piknik ve mesire alanı, Kutlukent’teki tüm ev hanımlarımızın çocuklarının tam gün bırakabilecekleri bir anaokulu ve kreş, kültür ve sosyal tesis, spor alanları yapacağız” diye konuştu.

EMEKLİLERE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Togar, emekliler ve üniversite öğrencileri için verilecek desteklerden söz ederek, “İlçemizde emeklilerimize her ay bin 500 TL sosyal denge ücreti vereceğiz. En kötü ihtimalle üniversitede okuyan torunlarına bir katkısı olsun dedik. Ayrıca üniversite öğrencilerine de her iki bayramda bin TL destek vereceğimizin de sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

BÜYÜK PROJELER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Tekkeköy’de 5 yılda büyük projelere imza atılacağını belirten Togar, “Tekkeköy Meydanı’nda hükümet konağı yıkılacak. Sonra o meydana yer altı otoparkı ile üstüne 4 katlı bir alışveriş merkezi yapacağız. İlçemizde ailelerimizin gidebileceği yeşilin içinde nefes alabileceği bir Masal Ormanı ve Millet Bahçesi yapacağız. Tekkeköy Devlet Hastanesi ben seçildikten sonra bu yıl sonuna kadar mutlaka bitirilecek. Arazimiz hazır. İnşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde en az 2 fakülteyi ve üniversite öğrenci yurdunu da bu ilçeye kazandıracağız" sözlerine yer verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.