FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve  "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Sabri Akbaş,  Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe göndererek, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan  yararlanmak istediğini belirtti.

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi, dilekçe doğrultusunda Akbaş'ı dinledi.  Akbaş, aynı davada tutuksuz yargılanan bazı örgüt üyelerinin, FETÖ ve kendileri  aleyhine ifade vermemesi yönünde baskısına maruz kaldığını iddia etti. U.B. adlı  zanlının kendisinden "Market işi, kuyum işi için bir araya geliyorduk." şeklinde  ifade vermesini istediğini aktaran Akbaş, bu şekilde konuştuğu takdirde her  ikisinin de zarar görmeyeceği konusunda kendisine baskı yaptığını öne sürdü.

Duruşmaya çıkmak için beklediği sırada da tutuksuz yargılanan bazı  sanıkların yanına gelerek, "Hem bu dünyanı hem ahiretini yakma." gibi sözler sarf  ettiğini vurgulayan Akbaş, ifadesini değiştirmesi yönünde baskı gördüğünü  savundu. Cezaevinde kaldığı koğuşta örgüt üyeliğinden yargılanan rütbeli polisler  olduğuna da dikkati çeken Akbaş, şunları kaydetti:

"Bana koğuşta farklı gözle bakıyorlar. Ben yokken hakkımda 'hain' diye  bahsediliyor, itirafçı olduğum konuşuluyor. Yanlarına gittiğimde bir şey  konuşmuyorlar, gündelik konulara dönüyorlar. İlk ifademin doğru olduğuna ilişkin  dilekçe göndermek istedim. Dilekçeleri koğuşta bir kişi topluyor. Hatta şöyle  oluyor, dilekçeler televizyonun önünde sabaha kadar duruyor, isteyen gidip  dilekçeleri okuyor, sabahleyin koğuş mümessili dilekçeleri toptan gardiyana  veriyor, yani kimin ne yazdığını koğuştaki herkes biliyor. Dilekçe yazmış  olsaydım, tutukluluğum devam ederse koğuştaki durumum daha da zor olacaktı, bu  yüzden dilekçeyi yazamadım."

"Bayramlıklarınızı hazırlayın" mesajı

Akbaş, dilekçesini hastalığı nedeniyle gittiği revirde mahkemeye ve  cezaevi savcısına ulaştırma şansı bulduğunu anlattı.

Cezaevinde örgüt üyeleri arasında bazı konuşmalar geçtiğini de  belirten Akbaş, şu ifadeleri kullandı:

"Koğuşta 15-20 gün önce 'Bayramlıklarınızı hazırlayın Amerika'dan  mesaj geldi, dişinizi sıkın, bayrama bayramlıklarınızı hazırlayın.' diye  konuştular. İçeride herkesin bir umuda ihtiyacı var o umudu herkes yayıyor ve  kendilerini diri tutmaya çalışıyorlar."

Akbaş, kendisi ve eşinin örgüt tarafından tehdit edildiğini ileri  sürerek, koruma talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan  yararlanmak istemesi, savunması, cezaevinden gönderdiği dilekçenin içeriği,  tutuklulukta geçirdiği süre ve  mevcut delil durumunu dikkate alarak sanık Sabri  Akbaş'ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.