AMASYA (AA) - Merzifon'da 3. Uluslararası Geçmişten Günümüze Merzifon ve Amasya Yöresi Araştırmaları Sempozyumu düzenlendi.

Merzifon Halkeğitim Merkezinde gerçekleştirilen ve Merzifon Meslek Yüksekokulu'nun organize ettiği sempozyumun açılışında konuşan Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Asım Çoban, tarihte kültür şehri olarak bilinen, sosyo-kültürel manada bölgesinde yıldız niteliği taşıyan ve gelecek vadeden, stratejik konumuyla tarihin her anında önemli yerleşim merkezi niteliği kazanmış Merzifon ve bağlı oldukları ille ilgili kültürel dini ritüeller çerçevesinde gerçekleştiren araştırmalar bağlamında sempozyumda 64 bildiri sunulacağını, 82 akademisyenin emeğini ortaya koyacağını bildirdi.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı da bulundukları toprakların çok derin bir medeniyet havzasına sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu sempozyum Merzifon için önemli. Oradaki geçmişi ve yaşayan insanların atalarına ilişkin konularla ilgili yapılan çalışmalar, aslında sadece geçmişi aydınlatmaz. Aynı zamanda tarihe ve geleceğe de konuşur. Geçmişi aydınlatmanın geleceğinde bir parçası olduğunu unutmamak lazım" dedi.

Bostancı, tarihi ve kültürel anlamdaki bütün gelişmelerin harmanlanması, bugüne taşınması ve bunlardan belli dersler çıkartılarak yapılan hataların tekrarlanmaması adına sempozyumun katkı sağlayacağını düşündüğünü kaydetti.

Sempozyuma Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Emniyet Müdürü Seyfettin Süer ile davetliler katıldı.