Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), () - SAKARYA'da bir süreden bu yana  devam eden apart daire tartışmalarına Sakarya  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da katıldı. Prof. Elmas, YGS  öncesi, ünivesitelilerin tercih ettiği ve yoğun olarak kaldığı Serdivan İlçesi'ndeki apart dairelerde oturmamaları konusunda onlara çağrıda bulundu.
Sakarya’da, kampuse yakın olması nedeniyle üniversitelerin yoğun olarak tercih ettiği Serdivan İlçesi'ndeki 4 bin apart dairelerin bir bölümünün, ‘Fuhuş ve farklı amaçlar için kullanıldığı’ gerekçesiyle belediye geçen yıl bu bölgede yeni yapılan binalardaki dairelerin 80 metrekareden küçük olmama koşulu getirmişti. Öğrenci sayısı 82 bine yakın olan Sakarya Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin bir bölümü, Serdivan'daki yaklaşık 4 bin apart dairede kalıyor. Bu apartların fuhuş ve diğer amaçlarla kullanıldığına ilişkin eleştirilen üzerine Serdivan’da son 1 yılda apart daire yapılmasına izin verilmiyor. Sakarya’ya Üniversite eğitimi için gelen öğrenciler de mevcut apartlar yerine yurtlara yönlendiriliyor.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da, öğrencilerin tek kişilik apart dairelerde kalmalarının hem kültürel, hem de yetişme anlamında kendilerine katkı sağlamayacağını söyledi. Prof.Dr. Elmas, "Bu nedenle öğrencileri yurtlarda kalmalarını istiyoruz" dedi.
Rektör Prof.Dr. Elmas, Sakarya Üniversitesi'ne bu yıl 16 bin yeni öğrenci yerleştirileceğine dikkat çekerek bireysel olarak kalınan mekanlarda gençlerin kendini geliştiremeyeceğini belirtti. Prof.Dr. Elmas şunları söyledi:
"Bu konuda kamu araştırmaları da yaptık. Öğrencilerimizin özellikle 1 ve 2'nci sınıfta arkadaş edinmeleri başka öğrenci gruplarıyla kalarak hem kültürel hem de yetişme anlamında kendilerine katkı sağlamalarını istiyoruz. Çünkü eğitim 7/24  sürmektedir. O yüzden uygun yurtlarda kalsınlar."   FOTOĞRAFLI