Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Bilimler MYO öğrencileri için “İş Yaşamında Hibe ve Kredi Kaynakları” konulu konferans düzenlendi.
İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, KOSGEB İl Müdürü Fatih Kaya, DAKA İl Koordinatörü Yunus Ertan’ın katılımlarıyla geçekleşen konferansta öğrencilerin hem okul hem de iş yaşamlarına destek amacıyla kurumların verdiği hibe ve kredi kaynakları hakkında bilgiler verildi. Konferansa Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Sezai Yalçın, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, kurum olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi. Aslan, İş Başı Eğitimi kapsamında öğrencilerin ders dışındaki boş zamanlarında teori bilgilerini pratikleştirmeleri ve mesleki yeterliliklerini geliştirmeleri adına işletmelerde tecrübe kazanabileceklerini belirtti. Bu proje kapsamında bir kişinin günde en az 5 saat çalışması durumunda günlük 25 TL ücret ödeneceğini ve bunun da öğrenciler için iyi bir gelir kaynağı olacağını söyledi. KOSGEB İl Müdürü Fatih Kaya, öğrencilerin de girişimcilik eğitimlerine katılıp yararlanabileceği girişimcilik projelerinin olduğunu ve bu eğitimler kapsamında 30 bin TL hibe, 70 bin TL kredi olanaklarının olduğunu söyledi. Kaya; KOSGEB kapsamında işletmelerde istihdam edilmek üzere nitelikli eleman desteklerinin olduğunu ve üniversite mezunlarının bu destek kapsamında istihdam edilebileceklerini belirtti.
DAKA İl Koordinatörü Yunus Ertan ise; kurum olarak vermiş oldukları hibe kaynakları hakkında öğrencilere bilgi vererek, özellikle teknik destek kapsamında üniversitenin hazırlayacağı sertifikalı eğitim seminerlerine destek verebileceklerini ve bu kapsamda öğrencilerin bu eğitimlere katılarak kariyer hayatında ki CV’lerine bu tarz sertifikalarını ekleyebileceklerini belirtti.
İş yaşamına destek vermek amacıyla gerçekleşen konferans, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.