Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı ve Kerkük’ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, Sırrı Süreyya Önder’in hangi Türkmen kuruluşunun temsilcisi ya da grubun Öcalan’a selam gönderdiğini açıklamasını istedi. 0
17 Mart 2015 tarihinde TBMM Genel Kurul toplantısında Süreyya Önder’in konuşmasında, Abdullah Öcalan’a Irak ve Suriye’deki Türkmenlerin özel selamlarını ve teşekkür duygularını götürdüğü şeklindeki sözlerini hatırlatan Yavuzaslan, "Sırrı Süreyya, o Türkmenleri açıklasın" dedi.
Yavuzaslan, Irak ve Suriye’de yaşanan olaylarda PKK ve PYD’nin sivil Türkmenleri pek çok kez hedef aldığını belirterek Irak ve Kerkük’te Türkmenlere karşı saldırı gerçekleştirdiğini Suriye’de Esad rejiminin yanı sıra PYD’nin Türkmenlere saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. Sırrı Süreyya Önder’in hangi Türkmen kuruluşunun temsilcisi ya da grubun Öcalan’a selam gönderdiğini açıklaması gerektiğini belirten Yavuzaslan, "TBMM Genel Kurulu sadece ve sadece gerçeklerin ve doğruların söylendiği bir meclistir" dedi.
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Ortadoğu’da yaşayan ve bölgenin asli unsuru olan Türkmenlerin yıllarca var olma mücadelesi verdiğini başta IŞİD terörü olmak üzere şiddetten en fazla etkilenen halk olduğunu söyledi. Sırrı Süreyya Önder gibi siyasetçilerin insani değerlerden dolayı bile Türkmenlerin durumunu TBMM kürsüsünde gündeme getirmediğini açıklayan Yavuzaslan, ’’Kimse, Türkmen adı üstünden kendisine pay çıkartmasın’’ dedi.