İlerleyen saatlerde 50 rehine kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında beş THY personeli de var. 120 kişi ise hala rehin. Kurtarılan kabin memuru Kıvrak "asker ve polis odamıza girip bizi kurtardı" dedi. THY'den yapılan açıklamada da "Mali'deki 6 personelimizden 5'i kurtuldu" denildi.

Saldırganların, Müslüman rehineleri Müslüman olmayan rehinelerden ayırmak için Kur'an-ı Kerim okuttukları öğrenildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Sabah yerel saatle 6.00 sıralarında otele görgü tanıklarına göre bir pikap ile gelen saldırganlar, özel güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi. Otelin içine giren saldırganların rastgele ateş açması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden ikisi özel güvenlik görevlisi.

Olay yerinden görüntü

7 THY GÖREVLİSİNDEN 5'İ SERBEST

Bamako'daki otel baskınında 7 THY görevlisinin de rehin alındığı ve çatışmaların saatlerdir sürdüğü kaydedildi. Mali'de otelde rehin alınan THY ekiplerinin isim listesi belli oldu. Türk Hava Yolları'ndan Kaptan Pilot İ. Y, İkinci Pilot S.M.A. ile M. G., Ş. T. K, L. D. K, ve E. S. adlı dört kabin memuru otelde mahsur kaldı. İlerleyen saatlerde rehin yedi THY personelinden beşi kurtarıldı. Kurtarılan kabin memuru Kıvrak "asker ve polis odamıza girip bizi kurtardı" dedi. THY'den yapılan açıklamada da "Mali'deki 6 personelimizden 5'i kurtuldu" denildi.

ABD VE FRANSA VATANDAŞLARINI UYARDI

ABD ve Fransız büyükelçilikleri, Bamako'daki vatandaşlarını güvenli bir yerde beklemeleri konusunda uyardı.

AĞUSTOS AYINDA DA BİR OTEL KUŞATILMIŞTI

Mali'de Ağustos ayında da Sevare kasabasındaki bir oteldeki 24 saatlik kuşatma ve rehin alma krizinde dört asker ve beş BM çalışanı hayatını kaybederken, dört saldırgan öldürülmüştü.