Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde bulunan hayvan hastanesi özverili ve işini çok seven hekimler sayesinde de bölgede fark yaratıyor. Artan talepleri karşılayabilmek için hem de mesai saatleri dışında acil ve hasta vakalara çözüm ve tedavi hizmeti sunabilmek adına Hayvan Hastanesi’nin 7 gün 24 saat hizmet veriyor. 

Hayvan Hastanesi’nde 4 modern ameliyathane, 2 radyoloji ünitesi, 6 hasta bakım odası, 1 küçük hayvan aşı odası, 2 yoğun bakım kabini, 2 ultrason ve 1 EKG, 1 adet rutin biyokimya laboratuvarı bulunuyor. Hayvan Hastanesi’nde görev yapan hekimler, işlerinin meşakkatli olduğunu, mesleklerini çok sevdiklerini fakat hasta sahiplerinin kendilerine destek olmalarını bekliyor. 

HAYVANSEVERLER DAHA BİLİNÇLİ
 

Veteriner Fakültesi Başhekim Yardımcısı ve Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhan Serhat AY: Oldukça meşakkatli bir mesleğimiz var. Mesai saati olmayan bir meslek. Fazlasıyla özveri de bulunmanız gerekiyor. Gerektiği zaman yatağınızdan kalkıp gelmek zorunda kalıyorsunuz. Bizim mesleğimizin bir de büyük hayvan tarafı var. Gece 3.00’de sezaryen için kalkıp giden meslektaşlarımız oluyor. Biraz sabır isteyen bir meslek fakat sabrımız hastalarımızla alakalı değil hasta sahiplerinden kaynaklıyor. Bazen hasta sahipleriyle iletişim konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Heyecanlı olabiliyorlar ya da korkuları olabiliyor. Burada canlıyla değil canla uğraştığımızın farkındayız. Bizim doktora yaptığımız zamanlara göre hayvan severler daha bilinçli. 

BAZEN YEMEK YEMEYİ UNUTUYORUZ

Veteriner Fakültesi Araştırma Görevlisi, Cerrahi Anabilim Dalı Asistanı Melis GÖL: Her ne kadar saat 08.00-17.00 saatleri arasında burada oluyor gözüksek de, 7/24 ilgi isteyen bir meslek. Hastalarımız sürekli ilgi istiyor. Gerekirse hafta sonu da gelip onlarla ilgileniyoruz. Bazen yemek yemeye bile vakit bulamıyoruz ve hatta yemek yemeyi unutuyoruz bile. Uyumaya bile vakit bulamadığımız zamanlarımız oluyor. Dışarıdan bakıldığında çok eğlenceli bir meslek gibi gözükse de stresli bir mesleğimiz var çünkü canla uğraşıyoruz. Yoğun emek ve fedakarlığın sonunda meyvesi güzel olan bir meslek veteriner hekimlik. 

ÖZVERİ GEREKTİRİYOR

Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi ve Klinik Şefi Firdevs BİNLİ: Gerçekten meşakkatli ve özveri gerektiren bir mesleğimiz var. Bizim çalışma saati gibi bir kavramımız yok. Her an, her zaman hazır olmamız gerekiyor. Çünkü canlıyla uğraşıyoruz. Severek uğraşmak gerekiyor açıkçası. 

BİZİ MUTLU EDİYOR

Veterinerlik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Mehmet Suat YILMAZ: Mesleğimi seviyorum. Hayvanları kurtarıyoruz. Ölümle yaşam arasındaki o çizgiyi görüyoruz ve hayvanları kurtarmak bu yüzden bizim için mutluluk verici.

ZOR AMA MUTLULUK VERİCİ

Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi İpek İNAN: Ben çocukluğumdan beri hayvanlarla iç içeydim. Küçükken sahiplendiğim bir köpeği talihsiz bir şekilde kaybettikten sonra veteriner olmaya karar verdim. Ailemin istememesine rağmen yine de vazgeçmedim ama şimdi gururlular.

ZORLUKLARIN ÖNEMİ YOK

Veterinerlik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Birsen Deniz ÖZBAKIR: Eğlenceli olabildiği zamanlar da olabilir ama bazen çok üzücü zamanlar da yaşayabiliyoruz. İşimizi iyi yapabilmemiz için aldığımız eğitimde oldukça önemli. Sosyal hayatımızdan ödün vermek zorunda kalıyoruz ama işimi sevdiğim için yaşadığım zorlukların bir önemi olmuyor. 

GECE RAHAT UYUYORUZ

Veterinerlik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Zeynep SEMERCİ: Sabah 08.00-17.00 arası çalışıyoruz fakat operasyon sonrasında bakım gerektiren hastalara muayenelerini ve bakımlarını yapmak için mesai saatleri dışında da geliyoruz. Çok yoruluyoruz, çok yoruluyoruz ama işimizi çok seviyoruz. Yoruluyoruz ama akşam rahat uyuyoruz. 

GÜVENSİNLER YETER
 

Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Fatih BUDAK: Yaptığımız iş tam olarak özverinin kelime anlamı. Hayvanların duygularını ifade etme şekli insanlardan çok daha farklı. Korktukları için zaman zaman agresif olabiliyor.

Merve İLHAN, Uğur ATICI