Türkiye Bayan Milli Voleybol Takımı 1. Avrupa Oyunları’nda yarı finale yükseldi. Karşılaşmadan sonra maçla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Takım Antrenörü Ferhat Akbaş, "Bizim için rakip önemli değil bizim oyunumuz önemli. İyi oynarsak iki rakibi de yenebiliriz" dedi.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 2015 Bakü 1. Avrupa Oyunları’nda A Grubundan lider çıkmayı başaran Türkiye, çeyrek finalde Rusya’yı 25-18, 23-25 25-22 ve 25-19’luk setlerle 3-1 yenerek yarı finale yükseldi. Maç sonrası açıklamalarda bulunan takım kaptanı Güldeniz Önal Paşaoğlu, "Zor bir maç olacağınız biliyorduk zaten. Rusya gayet iyi bir takım. Diğer grupta 4. Olmuş olabilirler ama çok iyi yönleri var. Blok defansları, atakları çok iyi. Bazen bunları tutmakta zorlandık. Servisleri iyi kullanamadığımızda onları durdurmakta yine zorlandık. Kazandığımız için mutluyuz. Hedefimiz ilk başta ilk dörttü. Bundan sonra da alabildiğimiz en iyi madalyayı alıp ülkemize dönmek istiyoruz” diye konuştu.
AKBAŞ: "AZERBAYCAN İLE OYNARSAK KARDEŞLİK KAZANSIN"
Milli takım antrenörü Ferhat Akbaş ise çok zor bir maç olduğunu belirterek, “İyi oynadık. Özellikle çok iyi giriş yaptık. Sonra Rusya’da bence en iyi oyununu oynadı. Çok kafa-kafaya denk bir maç oldu. Kazandığımız için mutluyuz. Adımızı yarı finale yazdırdık. Umarım bundan sonrası da iyi oldur” dedi.
Azerbaycan- Hollanda maçının galibiyle yarı finalde eşleşeceklerini belirten Akbaş, ”Umarım Azerbaycan kardeş ülke olduğu için kazanır ve onlara karşı oynarız. Ama bizim için rakip önemli değil bizim oyunumuz önemli. İyi oynarsak iki rakibi de yenebiliriz. Azerbaycan’la oynarsak kardeşlik kazansın” ifadelerini kullandı.
AZERBAYCAN-HOLLANDA GALİBİ İLE KARŞI KARŞIYA GELECEK
Millilerin 25 Haziran’da yapacağı yarı final mücadelesindeki rakibi, bugün Azerbaycan-Hollanda çeyrek final eşleşmesinden galip çıkacak takım olacak.