AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un katılımıyla Kozcağız Beldesinde, Ana Cadde projesinin temel atma töreni kurban kesilerek gerçekleşti.
Bartın Kozcağız Beldesinde projenin temel atma törenine Milletvekili Tunç’un yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Belediye Meclis üyeleri AK Parti Kozcağız Belde Başkanı Giray Gülsoy, Bartın Belediye Meclis Üyesi İlker Camcı ve yüklenici firma yetkilisi Mehmet Çelikkaya katıldı.
Kozcağız’ın geleceğine ışık tutacak, eski görüntüsüne bakarak daha modern ve yaşanabilir bir hale gelecek olan proje hakkında yüklenici firma yetkililerinden ve Belediye Başkanı Mustafa Karaman’dan bilgi alan Milletvekili Yılmaz Tunç, SUKAP Projesi kapsamında İller Bankası’ndan yüzde 50’si hibe olarak 5 milyonluk kısmınında Kozcağız Belediyesi tarafından karşılanan kanalizasyon, yağmursuyu ve atıksu arıtma tesisi inşaatı ihalesinin 22 Ocak 2013 tarihinde İller Bankası Bölge Müdürlüğü’nce Kastamonu’da gerçekleştirilerek inşaat çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
Ana Cadde projesini hazırlarken planlı ve titiz bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Karaman; “Kozcağız’ın, büyük projesi olan ana cadde proje çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’un katılımıyla düzenlenen kurban kesimi ve yapılan dualarla Kozcağızı Güzelleştirme çalışmalarımıza hız verdik. Kurban Bayramına kadar Allahın izniyle çalışmalarımız sona erecek” dedi.
Kozcağız Belediyesi tarafından yaptırılan projede; bisiklet yolu, Meydan Saati, aydınlatma, oturma alanları ve süs havuzları da bulunuyor. Ana cadde üzerinde sıcak asfalt çalışması ile dikkat çeken projeyle vatandaşların usulsüz araç parkı yapmalarına karşı oluşturulan cepler sayesinde hem yayaların hem araçların ve bisiklet sürücülerinin rahatça kullanabileceği bir proje hayata geçirilmiş olacak.