21 yıl önce erken yaşta okulu bırakarak babasının yanında terzilik mesleğine başlayan 34 yaşındaki Kasım Andaç, mesleğin ilk yıllarında sıkılarak bu işi yaptığını ancak zaman içerisinde babasından ilham alarak işini sevdiğini anlattı. Meslek hayatı boyunca babasını örnek alarak çalıştığını ifade eden Kazım Andaç, "Babamın bir gün ablama hediye edeceği bir kot pantolon vardı. Ufak kot pantolon dikmişti. 2002 yılında ben de o kot pantolona bakarak 7.5 santimetre boyunda bir kot pantolon diktim. Daha sonra kendimi geliştirerek bunu 5 cm'ye düşürdüm. Babamla inatlaştıktan sonra, babam 2.5 santimetresini dikti. İşçiliğimizi daha ileri götürebilmek için şu anki dikmiş olduğum 0.9 santimetre boyundaki kot pantolonunu diktim" dedi.



GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA ADAY
Dünya’nın en küçük kot pantolonunu diktiğini iddia eden Andaç, "Diktiğim kot Guinness Rekorlar Kitabı’na aday olarak gösteriliyor. Bunlar makinede bire bir dikilmiş hali. Elde dikilmiş olsa belki daha ufak dikilir. Ama makinenin ayağına bakarsanız 2.5-3 santimetre ebatında. Bunlar makinede dikilip bu şekilde almış halini. Buradaki amacımız işçiliğimizi Konya’dan tüm dünyaya göstermek. Bu kot pantolonlarla ilgili de sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun da desteklerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Diktiği 0.9 santimetrelik kotla Guinness Rekorlar Kitabına başvurduğunu ancak yüksek miktarda başvuru parası istediklerini kaydeden Andaç, "Sponsor bulamadığımız için başvuruyu geri çekmek zorunda kaldım. Bu ufak kot pantolonların hepsini noter de tasdikli olarak yaptırdım. Şu an dikilen olarak baktığınızda noterde dünyanın en küçük kot pantolonlarını ilk benim dikmiş olduğumu görmüş olursunuz. Dünyada en büyük kot pantolon olarak örneği var. En küçük olarak makine de dikilmiş herhangi bir örneği yok" diye konuştu.



ÇİZGİ FİLM KAHRAMANLARININ KIYAFETLERİNİ DİKMEK İSTİYOR
Diktiği küçük pantolonlardan farklı olarak dünya çapında iddialı olduğunu söyleyen terzi Andaç, “Bu kotlardan hariç yırtık bir kot pantolonu, hiç belli olmadan örgüsünü de yapıyoruz. Bu işçilikte de dünyada iddialıyız. Yakın zamanda da eğer devlet desteği olursa çizgi film kahramanları Miki Mouse, Tom ve Jerry gibi kahramanların kıyafetlerini de dikmeyi düşünüyoruz. Genelde yurt dışından ithal edildiği için Türkiye’de dikimi yok. Ondan dolayı da eğer destek olunursa bu hayal kahramanlarına da kıyafet dikmeyi düşünüyorum" şeklinde konuştu.