Antalya'da 2011 yılından itibaren ilkokul ikinci sınıftaki üç kız öğrencisini farklı zamanlarda taciz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan öğretmen 61 yaşındaki N.K., toplam 29 yıl 8 ay 7 gün hapse mahkum edildi.
Kepez İlçesi'ndeki bir ilkokulda ikinci sınıftan itibaren üç kız öğrencinin sınıf öğretmenleri tarafından taciz edildiğine ilişkin iddia, aynı sınıfta eğitim görüp mezun olan 2003 doğumlu üç kız öğrencinin ailesinin şikayeti üzerine ortaya çıktı. Olayın savcılığa intikal etmesi üzerine sınıf öğretmeni N.K. hakkında, mezun olan öğrencilerinden M.A., Z.D. ve M.A.G'ye yönelik zincirleme istismarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, ikinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar sınıf öğretmenlerinin istismarına uğradığı öne sürülen üç öğrenciden M.A. ile Z.D.'nin ruh sağlıklarınının da bozulduğu belirtilerek, N.K.'nın cezalandırılması istendi.
SADECE AVUKATLAR KATILDI

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tarafların avukatları dışında katılan olmadı. Tutuksuz yargılanan öğretmenin avukatı Güngör Kara, suçlamaları kabul etmedi. Sınıf ortamı içinde böyle bir suçun işlenmesinin mümkün olmadığını ileri süren Kara şöyle dedi:
"Çocuklar okuldan mezun olduktan yaklaşık üç yıl sonra böyle bir iddiada bulunulmuştur. Böyle bir durum hayatın olağan akışına aykırıdır. Mağdurelerin ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığının belirlenmesine ilişkin alınan raporlar karara dayanak alınabilecek nitelikte değildir. Yeniden rapor alınmasını istiyoruz."
Duruşmada cinsel istismara uğradıkları iddia edilen çocukların avukatları Pınar Özçulcu, Nilay Akalın ve Leyla Nur Kaymakoğlu ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.
Sanığı, M.A. ve Z.D.'ye yönelik suçtan dolayı 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, M.A.G.'ye yönelik suçtan ise 4 yıl 8 ay 7 gün hapse mahkum etti. N.K., kararın kesinleşmesi halinde tutuklanacak.

Haber7