VAN'ın Gürpınar İlçesi Dolaylı Mahallesi'ne yeni atanan öğretmen Yusuf Açar, Cumhuriyet Bayramı, haftasonu ve seçim nedeniyle 5 günü bulan tatilini okulda tadilat yaparak geçiriyor.
Türkiye'de Cumhuriyet'in 92'nci yıl dönümü törenlerle kutlanırken, Van'a 98 kilometre uzaklıktaki Dolaylı Köyü'nün tek öğretmeni Yusuf Açar, 10 gün önce atandığı okulda önce çocuklara Cumhuriyet'i anlattı, ardından da okulda tadilata başladı. 5 gün sürecek tatili evinde değil dağların arasındaki tek derslikli 9 öğrencisi bulunan okulun tadilatıyla geçirecek olan Yusuf öğretmen, mahalle sakinleri ve öğrencilerin de gönlünde taht kurdu.
BİZ ÖĞRETMENİZ, FEDAKARLIK YAPMALIYIZ
Okulun birçok yerinde döküntüler olduğunu belirten öğretmen Yusuf Açar, sınıfta tezek sobasını yakıp, hemen işe koyularak yıkık yerleri tamir edip, boyamaya başladı. Gece gündüz çalışarak okulu en kısa sürede eğitime açmaya çaba gösterdiğini belirten fedekar öğretmen Açar, "Okula geldiğimde tek dersliğimizin eğitme hazır olmadığını gördüm. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden malzeme aldım. İlk olarak bazı bölgelerin alçı tadilatını yaptım. Şimdi de boyamasını yapıyorum. Tatil yapmadım. Bir tatilimi de burada geçirmek istiyorum. Çünkü bu okulun en kısa sürede eğitim öğretime açılması gerekir. Burada 9 öğrenci var ve bunlar bizim geleceğimiz. Onlara sahip çıkmalıyız. Biz öğretmeniz fedekarlık yapmalıyız" dedi.

FOTOĞRAFLI