Türkiye ile Rusya arasındaki gerilim spor alanında da devam ediyor. Rusya, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na Avrupa kıtasından katılacak son sporcuların belli olacağı ve İstanbul'da 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan Tekvando Avrupa Kıtası Elemeleri'nin Türkiye'de yapılmaması için girişim başlattı. Alınan bilgiye göre Rusya Tekvando Federasyonu, WTF'ye bir yazı yazarak Türkiye'nin güvenli olmadığını ve söz konusu organizasyonun Türkiye'den alınarak üçüncü bir ülkeye verilmesini talep etti.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin bu gelişme üzerine karşı atağa geçti. Federasyon, WTF'ye bir yazı yazarak spor ile siyasetin birbirine karıştırılmaması gerektiğini bildirdi. Yazıda, Türkiye'nin son yıllarda çok büyük uluslararası şampiyona ve turnuvalara ev sahipliği yaptığı hatırlatılarak, tüm organizasyonlarda katılımcı sporcuların sağlığı ve güvenliğinin bir numaralı öncelik olduğu vurgulandı. Türkiye Tekvando Federasyonu, yapacağı organizasyonlarda bütün sporcuların eşit bir şekilde mücadele edeceği hiçbir politik, ülkesel sorunun sahaya yansıtmayacağı ifade edildi.

BAŞKAN ŞAHİN: "RUSYA'NIN DAVRANIŞI ETİK DIŞI"
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Rusya'nın bu davranışının etik dışı olduğunu söyledi. Başkan Şahin, "Türkiye, bugüne kadar düzenlediği uluslararası organizasyonda güvenliği ön planda tutmuş ve tüm katılımcı ülkelerin takdirini kazanmıştır. Spora politik yaklaşım yanlış. Rusya'nın bu hareketini öğrenen diğer ülkeler de bu girişimi yadırgadı. Biz, yaklaşık 1 sene önce bu organizasyonu düzenlemeye hak kazandık. WTF ile yaptığımız görüşmelerde organizasyonla ilgili bir sıkıntı olmadığını tarafımıza bildirdiler. Biz, İstanbul'da yine başarılı bir organizasyona imza atacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Tekvando Federasyonu, Ocak ayında Yunanistan'da yapılan Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Azerbaycan'ı geride bırakarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Tekvando Avrupa Kıtası Elemeleri düzenleme hakkını elde etmişti.