Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da 18 Ekim 2015 tarihinden bu yana alkol zehirlenmesinden hastanelere müracaat eden 47 kişiden 6’sının hayatını kaybettiğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İstanbul ilimizde 18 Ekim 2015 tarihinden bu yana hastanelerimize müracaat eden 47 kişinin benzer nedenlerle alkol zehirlenmesinden etkilendiği anlaşılmış olup, bu vatandaşlarımızdan 6’sı maalesef hayatını kaybetmiştir. Hastalarımızdan 5’i kendi isteğiyle hastanelerimizden ayrılmış olmakla beraber, 18’i tedavi süreçleri tamamlanarak taburcu edilmiştir. 23 hastamızın ise hastanelerdeki tedavisi devam etmektedir. Bu hastalarımızdan 7’sinin hayati tehlikesi mevcuttur” denildi.
Zehirlenme vakalarının nedeninin ortaya çıkarılması için yatan hastalardan alınan numunelerin incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderildiğinin belirtildiği açıklamada, “Ayrıca, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki mevcut Kriz Merkezimizden tüm gelişmeler yakından takip edilmekte olup, emniyet birimleri ile gerekli bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Hasta vatandaşlarımızın yakınları da tedavi süreçleriyle ilgili olarak sürekli bilgilendirilmektedir. Gelişmeler doğrultusunda kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.