Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin detayları ve uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.İlk, orta ve liseler 16 Marttan itibaren 1 hafta tatil edilecektir. 23 Pazartesinden itibaren uzaktan eğitim başlayacağını belirten Bakan Selçuk,"Çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için ne tür tedbirler gerekiyorsa fazlasıyla almış durumdayız" dedi.

ÜCRETSİZ 3 GB İNTERNET ERİŞİMİ SAĞLANACAK

Bakan Ziya Selçuk, haftalık ders programlarının yapılandırılarak, EBA ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacağını belirterek, "Eğitim Bilişim Ağı kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlanacaktır. Eğitim Bilişim Ağının tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretsiz olarak sunduğu uzaktan öğrenme sistemiyle dünyada ilk kez ulusal ölçekte özel olarak hazırlanan televizyon, internet ders programlarıyla model ülke olmaya hazırdır" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİMİN AKSAMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK"

Öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için her türlü tedbirin fazlasıyla alındığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Öğrencilerin sınavları dahil hiçbir şekilde mağdur olmamaları için gereken her türlü senaryolar hazır" dedi.