Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde satranç milli takımına oyuncu yetiştirmek için kursu açıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Muş İl Temsilcisi ve kurs hocası Tahsin Demirci, gençlik merkezi müdürlüğü tarafından açılan kursa 15 kişinin kayıt yaptırdığını ve satranç milli takımına oyuncu kazandırmak için kurs gördüklerini söyledi. Hedeflerinin Muş’ta yetişen çocukları satranç mili takımına kazandırmak olduğunu ifade eden Demirci, "Öğrencilerimiz 2 hafta önce kursa başladı. Çeşitli okullarda ve çeşitli yaş gruplarından öğrencilerimiz bulunmaktadır. Amacımız insanlara faydalı olmak ve özellikle çocuklarımızın zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran satrancı öğretmektir. Kurslarımız güzel ve verimli geçiyor. Kurslarımız uygulamalı ve teorik olarak 3 ay süre ile devam edecek. En küçük öğrencimiz 5 yaşında, en büyük öğrencimiz ise 12 yaşında. Burada yaş kriteri yok, zaten satranca başlama yaşı beştir. Talepler doğrultusunda gençlik merkezinde birçok dalda kurslar açtık" dedi.

Gençlik Merkez Müdürü Murat Karataş ise, şu anda satranç kursunun devam ettiğini belirterek, “15 öğrencimize kurs veriliyor. Şu andaki amacımız çocuklarımız hem güzel zaman geçirsinler hem de ileriki aşamalarda başarılı olan çocuklarımızın müsabakalara katılmasını sağlamaktır" diye konuştu.