Eski adı Mürted olan Akıncı Üssü, 1402 yılındaki Ankara Savaşı’nda da ihanet merkezi oldu.
Akıncı Üssü, darbe girişiminde hainler tarafından karargah olarak kullandı. Aralarında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de olduğu komutanlar, rehin alınarak buraya getirildi. Darbe girişimi sırasında, buradan kalkan uçaklar kullanıldı.

ESKİ ADI MÜRTED'Dİ
Eski adı Mürted olan üssün, FETÖ üyelerini çok iyi tanımlayan bir geçmişi var. FETÖ üyesi subayların ihanet üssü yaptığı Akıncı 4'üncü Ana Jet Üssü, 1402 yılındaki Ankara Savaşı sırasında da bir ihanete sahne oldu. Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yaşanan Ankara Savaşı'nın bazı aşamaları geçmişte “Mürted Üssü" olarak bilinen topraklara kadar uzandı. Savaş sırasında Yıldırım Beyazıt'ın yanında yer alan bazı komutanlar saf değiştirerek Timur'un yanına geçti. Bunun sonucunda da Osmanlı Devleti savaştan yenik ayrıldı ve Fetret Devri'ne girildi.



NÜKLEER BOMBALARIN EV SAHİBİ OLDU
Üs, 1950'de ABD'ye tahsis edilirken, Mühimmat Destek Filosu buraya yerleşti. O dönem, bombalara dayanıklı sığınakların da yapıldığı üs, yarım asra yakın çeşitli faaliyetlerde ABD tarafından kullanıldı. Yıllarca üssün, nükleer bombalara da ev sahipliği yaptığı öne sürüldü. Mürted Üssü, 1996 yılında ABD tarafından Türk Hava Kuvvetleri'ne devredildi.

KELİME ANLAMI FETÖ'CÜLERE UYGUN!
Mürted Üssü'nün adı, üzerinde yapılan spekülasyonlar dolayısıyla ilerleyen süreçte değiştirildi. Üsse verilen “Mürted" isminin, darbeci FETÖ'cüleri çok iyi tanımlayan bir anlamı var. “Mürtet", Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde “Müslümanlığı bırakıp başka dine geçmiş kimse" olarak ifade ediliyor. Üssün ismi günümüzde “Akıncı" olarak biliniyor. Akıncının anlamı ise “Düşman ülkesine akın yapan savaşçı" olarak tabir ediliyor.

KAYNAK YENİŞAFAK