Türkiye’de ilk Bursa’da düzenlenen Değerler Eğitimi Programı finalinde gurbetçi çocuklar, Kur’an, şiir, ezan ve ilahi okuyarak kulakları mest etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde, Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda Türkiye’de ilk Bursa’da düzenlenen Değerler Eğitimi Programı final gecesiyle tamamlandı. 7 ülkeden 150 gurbetçi çocuğun katıldığı programın finalinin sunuculuğunu koordinatör Çağrı Dalgalı’nın yaptığı geceye AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Özenç, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdülkadir Karlık, Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay ile çok sayıda davetli katıldı.
Gecede konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Değerler Eğitimi Programı ile gurbetçi çocukların tarihini, kültürünü, dini ve ahlaki değerlerini öğrendiklerini, bu tür programlara geleneksel olarak devam ettiklerini söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç de, bu tür programların dünyanın dört bir yanında yaşayan çocukların kültürel değerlerine sahip çıkması açısından önemli olduğunu vurguladı.
Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay ise, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen programın çok verimli geçtiğini, bunu final gecesinde daha iyi gördüklerini belirtti.
Değerler Eğitimi Programı’na Avrupa’nın 7 ülkesinden Almanya, Avusturya, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre ve Danimarka’dan yurt dışı Ataşelik ve Müşavirlik tarafından seçilmiş 11 ile 17 yaş arası 50’si kız toplam 150 öğrenci katıldı.
Gecenin sonunda toplu fotoğraf çekildi.