Esenyurt'ta yaklaşık 4 bin metrekare büyüklüğündeki fabrikada yangın çıktı. Fabrikayı saran alevleri söndürmek için itfaiyenin çalışması sürüyor.

Atatürk Mahallesi İnönü Caddesi üzerindeki bir fabrikada saat 06.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede fabrikayı sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, bir yandan yangını söndürmeye çalışırken diğer taraftan da mahsur kalan bir kişiyi kurtarmaya çalıştı.

İşyeri çalışanlarından Hakan Gökmen, fabrikada 700 işçinin çalıştığını ancak bayram dolayısıyla içerde sadece bekçi ve elektrikçinin bulnduğunu söyledi. Gökmen, mahsur kalan bir kişiye telefonla ulaştıklarını sağlık durumunun iyi olduğunu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Hakan Gökmen, yangının plastik makinelerin bulunduğu ve kaplama yapılan yerde çıktığını belirtti.

İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sürerken olay yerinde ambulanslar da hazır bekletiliyor. Yanan fabrikada kimyasal maddelerin bulunması söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.