SİVAS (AA) - Sivas'ta, Tüketici Hakem Heyeti 2017 Bölgesel Eğitim Toplantısı yapıldı.

Sivas Tokat il, ilçe tüketici hakem heyetleri, bölgesel eğitim toplantısı için Sivas'ta bir araya geldi.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hasan Mutaf, Sivas Ticaret İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bölgesel eğitim programının 81 ili kapsayacak şeklide 32 bölgede gerçekleştirileceğini söyledi.

Eğitim toplantılarının uygulama birliği sağlamayı amaçladığını ifade eden Mutaf, şunları kaydetti:

"Bu yıl temmuz ayı sonu itibarıyla Sivas, Tokat il ve ilçe tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların 3 bin 634'ü tüketici lehine, 763'ü de aleyhine sonuçlandı. Ayrıca tüketici hakem heyetlerinin kırtasiye, demirbaş, huzur hakkı ücreti ödeme kalemleri için gerekli ödemeler ayrıldı. Bu konudaki ihtiyaçların tamamı giderildi. Önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla tüketici hakem heyetlerimizin daha etkin, daha hızlı, daha nitelikli kararlar almasını temin edecek adımların da atılması sağlanacak."

Eğitim toplantısında, hakem heyetlerinin 2016 yılı faaliyet ve kararları değerlendirilerek, kararlarda karşılaşılan hukuki ve maddi eksiklikler, tüketici müracaat usul ve esasları ile Tüketici Bilgi Sisteminin kullanılması konuları ele alındı.

Toplantıya, Sivas Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Sivas Ticaret İl Müdürü Salim Baş, Tokat Ticaret İl Müdürü Ali Osman Sakar, Gümrük ve Ticaret Uzmanları Fazıl Şal, Aşır Fidan ile Sivas ve Tokat il, ilçe tüketici hakem heyetleri başkan, üye ve raportörleri katıldı.