Hükümet, emeklilere müjdelerini hızla hayata geçiriyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira seyyanen zammı bu aydan itibaren yürürlüğe sokan Hükümet, şimdi de emekli olup esnaflık yapanların yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik
Destek Primi kesintisini kaldırıyor.

Hazırlanan tasarı geçen hafta Meclis'e sunulurken; emekli esnaf düzenlemenin uygulamaya geçmesiyle üçüncü zammına kavuşacak. Bu ay tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 3.86 enflasyon zammı + 100 lira seyyanen zam; memur emeklileri ise yüzde 6 zam + yüzde 0.91 enflasyon farkı alacak. Bu emeklilerden esnaflık yapanlar ise destek primi kesintisinin kaldırılmasıyla birlikte bir gelir artışı daha elde edecek. Dükkanını işletmeye devam eden Bağ-Kur esnaf emeklileri, bu 3'lü zam sayesinde aylık en az 234 lira kazanç sağlayacak.

NE DEĞİŞECEK?
Halen en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı 971 lira 72 kuruş. Maaşı bu tutarda olan ve dükkanını işletmeye devam eden bir esnaf emeklisinin eline, destek primi kesintisi nedeniyle ayda 874 lira 54 kuruş geçiyor. Bu ay enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artışın eklenmesiyle bu emeklinin maaşı bin 109 lira 22 kuruş olacak. Bu emeklinin eline prim kesintisi nedeniyle aylık 998 lira 29 kuruş geçecek. Kesintinin kalkmasının ardından ise bu emekli esnafın eline geçecek para bin 109 lira 22 kuruşa çıkacak. Bu emekli esnaf, 3 zamla aylık 234 lira gelir artışına kavuşmuş olacak.

971 LİRA MAAŞI OLAN NE KAZANACAK
Bağ-Kur esnaf emeklisi olup halen dükkan işleten ve maaşı 971 lira olanın geliri, 3'lü zamla şöyle değişecek:




Kaynak:Takvim