Kayseri Şeker tarafından pancar ekimi yapılan 12 Bölge çiftçilerine yönelik olarak kurulan iftar sofrasının, Kayseri Merkez, Bünyan ve Sarıoğlan Bölge çiftçileri onuruna verilen iftar yemeğine Bölgelerdeki Pancar ekicileri aileleri ile birlikte akın edince Tarihi Şeker Gölü, tarihi bir gün daha yaşadı.
Büyük Kayseri Şeker ailesinin Şeker gölü iftarına yaklaşık üç bin kişi katıldı. Kayseri Şeker yöneticileri de tam kadro Şeker gölündeki iftar programında hazır bulunup gelen çiftçilerle tek tek ilgilendiler.
Şeker sofrasına; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Pancar Kooperatifi Denetim Kurulu Üyeleri Mehmet Güntay, Menderes Baran Genel Müdür Levent Benli, Pancar Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy ve Kayseri Merkez, Bünyan, Sarıoğlan Bölge çiftçileri katıldılar.
Şeker sofrasında çiftçilere hitaben bir konuşma yapan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, konuşmasında öncelikle Kayseri Merkez, Bünyan ve Sarıoğlan Bölge çiftçilerine Şeker iftar sofrasına gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şeker Gölünde organize edilen iftar programını önemseyerek ailecek katılımınınız Fabrikaya olan sahiplenmenizin bir eseridir hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Akay konuşmasında ayrıca; lisanslı depoculuk faaliyetlerinin önemine değinerek, "Lisanslı depoculuk şirketimizi kurduk bu şirket çiftçimizin pancar dışındaki buğday, arpa gibi daneli ürünlerinin iyi ve doğru değerlendirilmesini amaçlamaktadır. Bu kapsamda 100 bin ton olarak projeleri hazırlanan Lisanslı Depoculuk hizmetlerinin iki ay içerisinde tamamlanarak gelecek sene ki hasat dönemine yetiştirilecek şekilde hızlandırılmaktadır dedi. Lisanslı depoculuğun çiftçilere sağlayacağı faydalarını ise şöyle sıraladı; Lisanslı depoculuk kurulunca ürünler tarlada ucuz fiyata satılmayacak, Katma değer ve Stopaj vergisi olmayacak, Borsa ücretinden kurtulacak, üreticilerimiz aldıkları sertifika ile istediği bankadan düşük faiz ile kredi çekebilecek, Ürünler sigortalı olacak, zayi olmayacaktır" dedi.
Başkan Akay Şeker iftar sofrasına çiftçilerin akın akın gelerek büyük bir teveccüh gösterilmesi ile ilgili olarak; "Kayseri Şeker çiftçisi artık alanlara sığmıyor. Kayseri Şeker bu coşku ile Türkiye’de daha büyük başarılara imza atacak. Biz her konuda örnek olacağız .Çiftçimiz de örnek olacak, şirketimiz de, çalışanımız da örnek olacak. Bizim şirketimiz, vergide, randımanda, üretimde, karlılıkta, ciroda, her konuda birinci olacak. Çiftçimiz de kazançta birinci olacak siz birinci olacaksınız. Biz buna uğraşıyoruz.
Ramazan’da birlik beraberlik olunca Allah da bunun bereketini veriyor çok şükür rahmette bize yansıyor. Şeker Gölü tesislerinde geçmişte toplantılar yaptık ama ilk defa aileler ile böyle büyük bir katılım gerçekleşti. İnsanların aileleri ile buraya katılmaları bizim için çok anlamlı çok değerli çünkü insanlar ailelerini rast gele yere götürmezler inandıkları, güvendikleri, benimsedikleri yere götürürler bu yüzden bize bu tabloyu yaşatan bütün ailelere bütün çiftçilerimize bütün katılımcılara kalpten teşekkür ediyoruz. İşte sizin birlik ve beraberliğiniz, katılımınız, coşkunuz işin doğrusu bize enerji veriyor, moral veriyor, motivasyon veriyor, çalışma azmimizi, çalışma arzumuzu daha fazla artırıyor bu yüzden gece gündüz demeden koşturuyoruz, çalışıyoruz. Çiftçimize layığı ile hizmet etmek, gelirini artırmak, ürünlerinizin daha bereketli daha kaliteli olması için gayret gösteriyoruz.
Ben inanıyorum ki zaten sizler dişiniz tırnağınız ile hayat mücadelesi verip geçiminizi sağlamaya çalışıyorsunuz sizlerle aynı mücadelenin içindeyiz. İşte hep beraber gayretli çalışmalarımız sonucunda Cenab-ı Allah bize bir başarı lütuf etti. Dört sene önce bataktaki Kayseri Şeker Fabrikası bugün artık Türkiye’de zirve noktasına geldi. Bulunduğu sektörün en güçlü kuruluşu haline geldi. Kayseri Şeker Fabrikası geçen sene elde etmiş olduğu 122 milyon net karla Kayseri’de vergi rekortmeni oldu. 60 yıllık bir geçmişi var Kayseri Şeker’in ama hiç böyle ilk sıralarda yer almadı. Bu birlik ve beraberliğimizin bir sonucudur" dedi.