AMASYA (AA) - Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezinin (POMEM), 14. dönem eğitim programından mezun öğrencilere düzenlenen törenle diplomaları verildi. 

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, POMEM bahçesinde düzenlenen yemin töreninde, asayiş ve toplum huzurunu koruma, devam ettirme mecburiyetinin vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

Çomaktekin, vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesinin sağlanmasının günümüzdeki devlet anlayışının ana unsuru olduğunu vurguladı. Çomaktekin, polisin toplumsal güveni artırması, kanun dışı işleri ve örgütlü suçları önlemesiyle istikrar ortamına katkı sağladığına dikkati çekti.

Kaliteli eğitim ve üretici insan kaynağının bu görevin hakkıyla yapılmasının ön şartı olduğuna işaret eden Çomaktekin, "Polislik insan odaklı bir meslektir. Polisin uygulayıcısı da muhatabı da insandır. Dolayısıyla insan haklarının önemsendiği, hak arama bilincinin yaygınlaştığı toplumumuzda polislerimizden sıfır hatayla görev yapma beklentisini hakim kılınmıştır" dedi.

Merzifon POMEM Müdürü İlyas Aktaş da yedi aylık uygulamalı ve teorik eğitime tabi tutulan polis adaylarının mesleki eğitimlerini başarı ile tamamladıklarını söyledi.

Polislik mesleğinin zorluklarına ve kutsiyetine değinen Aktaş, eğitim merkezinde 2006 yılından bu yana 13 bin öğrencinin mezun olduğunu, bugün de 514 kişinin yemin ederek mesleğe adım attığını dile getirdi.

Polis adaylarına seslenen Aktaş, şöyle konuştu:

"Ülkemizin huzurunu, güvenliğini, milletimizin canını, malını, namusunu korumak kollama görevini üstlenmiş, çok kutsal, bir o kadar da şerefli bir mesleğe girmek için binlerce kişi arasından seçilerek buralara geldiniz, eğitim sürecini tamamladınız. Elde ettiğiniz kazanımlarınızı mesleğinizin icrasında hayata geçirdiğinizde her şey çok daha güzel ve yaşanılır olacaktır. Mesleklerinizin vatanımıza, milletimize, sizlere ve ailelerinize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından dönem birincisi Dursun Yelis, yaş kütüğüne okul brövesini çaktı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, yemin edilmesi ve geçit töreninin ardından sona erdi.

Törene Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Emniyet Müdürü  Mehmet Artunay, Merzifon Kaymakam Vekili Hayatı Taşdan ile ilçedeki kurum ve kuruluşların daire müdürleri ve mezun polislerin aileleri katıldı.