Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) Gaziantep İl Başkanlığı koltuğuna, düzenlenen devir teslim töreniyle Said Köse oturdu.
Yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP’nin yeni İl Başkanı Sait Köse, hedeflerinin seçimlere en güçlü şekilde girmek ve gece gündüz çalışarak başarıyı yakalamak olduğunu ifade etti.
Gerçekleşen devir teslim törenine, il başkanlığı koltuğuna getirilmesi beklenen Mithat Yıldırım da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Mithat Yıldırım, ”Cumhuriyet Halk Partisi’nin devir teslim töreni var. Yinede beraber, omuz omuza mücadele ederek CHP’yi çok daha iyi yerlere taşıyacağımızı umuyorum. Arkadaşlar, kişiler, makamlar gelip geçicidir ama ben şundan eminim ki, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece CHP de var olacaktır. Ben ve arkadaşlarım adına söylüyorum; bizler koltuk sevdalısı değiliz. Toplantı yaptık. Onurlu bir şekilde, CHP’yi rencide etmemek için, koltuk sevdalısı olmadığımızı örgüte, CHP‘lilere bir kez daha göstermek için bu görevi bugün Said Bey’e devredeceğim” dedi.
CHP Genel Merkezi tarafından atama yoluyla il başkanlığı görevine getirilen Said Köse ise, ”Özverili, faedakar, gayretli çalışmayla, el ele omuz omuza, birlik beraberlik içinde bugün de bir aradayız. 22 yıldan bu yana ülkemizin, yöremizin toprağını, bitkisini, hayvanını korumak için, sürdürülebilir gelecek için TEMA vakfı ve Atatürkçü Düşünce Derneği başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda ilke ve değerlerimizin korunması mücadelesinde bulundum. Siyasete paraşütle inmedim. Sorgulamaya ve yorumlamaya başladığım günden bu yana sol ve sosyal demokrasiyle insana hizmeti ilke edindiğim bir kültürden geldim. Düşüncemi her platformda savundum. 1998 yılından bu yana partim ne zaman göreve marş dediyse koştum. İl başkanlığı görevini kabullendiğim günden bu güne kadar da yoğun bir mesai ve partinin disiplin içinde, birlik ve beraberlik ruhu ile çalışacağımız üretken, kucaklayıcı, siyasetimizi anlatacak bir yönetim kurulu oluşturmak için çalıştım. Bu süreçte ulaşmakta, iletişim kurmakta ihmal ettiğim dostlarımızdan hoşgörü bekliyor, özür diliyorum. Ben ve ilçe başkanlarımız, il, ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına sizlerin huzurunda söz veriyorum; partimizin başarısı için el birliğiyle, gücümüzün üstünde çalışacağız” diye konuştu.