Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) ait atıl bir binaya yerleşen ve soğuk kış günlerinde hayat mücadelesi veren kaçak göçmenlerin sayısı her geçen gün artarken; vatandaşlarda eşya yardımıyla destek olmaya başladı.
Savaştan sonra önce Urfa'ya yerleşen sonrasında da Türkiye'nin çeşitli illerine dağılan Suriyeli göçmenlerin bir bölümü, sekiz ay önce Dalaman'a gelerek Kapıkargın Mahallesi'nde TİGEM'e ait arazinin içinde atıl vaziyette duran büyük binaya yerleşti.

Göçmenlerin sayıları hızla çoğalarak 200'e ulaştı. Beş ila 10 arasında çocukları bulunan onlarca Suriyeli aile, günlük yaşamlarını devam ettirebilmek için çevredeki narenciye bahçelerinde yevmiyeli tarım işçisi olarak çalışmaya da başladı. Kötü şartlarda yaşayan ailelere, Dalaman Kaymakamlığınca yiyecek ve giyecek yardımları yapılıyor.

Ayrıca çevre ilçelerden de vatandaşların yardımı sürüyor. Sürekli mülteci sayısının artması üzerine; TİGEM yetkilileri, yasal olmayan bir şekilde arazilerine yerleşen göçmenlerin, herhangi bir kaza, yangın veya ihmal sonucu oluşabilecek vakalarda sorumluluk almamak için arazinin boşaltılmasını istedi. Suriyeliler devlet yetkililerinden kendilerine yardım eli uzatmasını bekliyor.
Son olarak göçmenlere Marmaris'ten bir araç dolusu eşya getirildi. Giysi ve yiyecekler dağıtılırken; minik çocukların yüzlerindeki mutluluk göze çarptı.