Londra'da yapılan 8 Aralık 2016 tarihindeki ödül töreninde, finans sektörünün önde gelen kuruluşu Mergermarket tarafından "Türkiye 2016 Yılı Şirket Birleşme ve Devralma Finansal Danışmanı" olarak seçildi.

Pragma, finans, yatırım ve basın dünyasından pekçok isimden oluşan jüri tarafından, son on iki ay içinde tamamlanan işlemler göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede, aday gösterilen uluslararası ve yerli danışmanlık şirketleri arasından, gerçekleştirdiği iş büyüklüğü, miktarı ve müşterilere sağlanan katma değer kriterleriyle ödüle layık görüldü.

Pragma adına konuşan Yönetici Direktörü Değer Şahbaz, "Son 10 yılda toplam büyüklüğü 5 milyar ABD$'nın üzerinde 70'in üzerinde şirket birleşme ve devralma işlemine danışmanlık ettik. 2016 yılında da pek çok coğrafyadan uluslarası yatırımcının Türkiye'ye yatırım yapmasına aracı olduk.

Gerek danışman ekibinin tecrübesi ve sayısı, gerekse de son yıllarda tamamlanan proje adedi bakımından Türkiye'nin önde gelen danışmanlık şirketi olarak, yerli ve yabancı yatırımcılarla gerçekleştirdiğimiz bu işlemler bize gösterilen güvenin sonucunda oldu. 

Bu yıl tamamladığımız projeler arasında BigChefs'in azınlık hissesinin Taxim Capital'a satışı, Perkon'a National Bank of Kuwait tarafından finansman sağlanması, Arkel Elektronik'in Mediterra Capital'a çoğunluk hissesi satışı, yılın ilk yarısında tamamladığımız Bursa Pazarı'nın İngiliz Bunzl'a çoğunluk hissesi satışı, Envy'nin Fransız Assystem'e çoğunluk hissesi satışı, Hisar Çelik'in çoğunluk hissesinin Lodos Maden tarafından satın alınması işlemleri yer almaktadır. 

Bunlara ek olarak, geçtiğimiz hafta imzaladığımız Mado'nun azınlık hissesinin Bahreyn'li Venture Capital Bank ve Kuveyt'li Al Sraiya Holding'e satışı ve bu hafta imzaladığımız Bunge BV'nin Anadolu Holding'e ait Komili Yağ'ın (Ana Gıda) satın alınması işlemleri bulunmaktadır. Tüm bu işlemler, Türkiye'nin halen stratejik ve finansal yatırımcılar için cazip ve hedef yatırım ülkesi olduğunu kanıtlamıştır" diye konuştu.

Kaynak:son dakika