Aynur TATTERSALL - WIMBLEDON /

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın tek erkekler çeyrek final maçlarında rakiplerini yenen İsviçreli tenisçi Roger Federer ve Britanyalı raket Andy Murray yarı finalde karşı karşıya gelecekler.

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerin 2 numaralı seri başı Roger Federer, 12 numaralı seri başı Gilles Simon'u, 3 numaralı seri başı Andy Murray, 56 numaralı Vasek Pospisil'i yenerek yarı finale yükseldi.

Merkez kortta oynanan erkekler çeyrek final karşılaşmasında 2013 şampiyonu Britanyalı raket Andy Murray, Kanadalı Vasek Pospisil karşısında fazla zorlanmadı ve 6-4, 7-5 ve 6-4 aldığı setlerle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

7 kez Wimbledon şampiyon olan İsviçreli tenisçi Roger Federer ise Fransız Gilles Simon'ı 6-3, 7-5, 6-2'lik setlerle 3-0 mağlup ederek yarı finalin yolunu tuttu.

KRALİYET LOCASI'NDAN İZLEDİLER

Britanyalı tenisseverler kendi evlerinde düzenlenen Wimbledon'da Britanyalı tenisçi Murray'nin yarı finale yükselmesiyle büyük sevinç yaşadılar. Murray'nin karşılaşmasını İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate ve aralarında David Beckham da bulunduğu birçok ünlü kraliyet locasından izledi.