Olay, saat 10.00 sıralarında Şehzadeler ilçesindeki Kuşlubahçe Köprüsü’ne yakın tren yolu üzerinde meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen 15 yaşındaki genç kız, 31001 sefer sayılı Alsancak’dan Bandırma'ya giden Mavi Trenin önüne atladı. Gen kız, trenin ani fren yapmasına rağmen altında kalmaktan kurtulamadı. Olayı gören çevre sakinlerini haber vermesi üzerine Acil 112 ekipleri, genç kıza tren altında müdahale etti.

Genç kızı trenin altından çıkarmak için gazeteciler de yardım koştu. Ağır yaralanan genç kız, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahaleden sonra Manisa Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Genç kızın kimlik belirleme çalışmaları devam ederken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Treni kullanan makinistler C.K. ile Z.D., polise verdikleri ilk ifadede, genç kızın tren raylarının önüne aniden atladığı ve fren yapmalarına rağmen genç kızın kaçmayıp trenin altında kaldığını söylediler.

Kazada genç kızın elinin içine sevdiği arkadaşlarının isimleri ile birlikte "Sizler benim en sevdiğim kişilersiniz" yazısının olduğu öğrenildi.

Bölgede sık sık kazaların meydana geldiğini ifade eden vatandaşlar da, üst geçit yapılmasını istedi.