Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - VAN'da 4 yıl önce meydana gelen depremden 47 saat sonra enkaz altından çıkarılarak depremin simgesi haline gelen 4 yaşındaki Azra Karaduman geçen hafta anaokuluna başladı.
23 Ekim 2011'de Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depreme henüz 14 günlükken yakalanan ve Erciş'te çöken apartmanın enkazında babası ölen, kendisi ise hayata tutunarak, 'Umut' ve 'Mucize kurtuluşun' adı olan Azra Karaduman bu yıl anaokuluna başladı. Sivas'ta dedesi çocuk doktoru Ahmet Karaduman, babaannesi Gülsade ve annesi Semiha Karaduman ile birlikte yaşadığı evin yakınlarındaki Melek Reşit Hanım Anaokulu'nda eğitim görmeye başlayan Azra'nın sınıf arkadaşlarıyla birlikte oldukça eğlenceli vakit geçirdiği görüldü.
'BİRAZ İÇİNE KAPANIK'
Azra'nın okula başlaması nedeniyle heyecanlı ve mutlu olduklarını belirten anne Semiha Karaduman, "İnşallah Allah ona başarılı bir öğrenci olmayı nasip eder. Azra biraz çekingen, içine kapanık. Okul ona iyi gelir diye düşünüyoruz. Hassas bir çocuk, inşallah sosyalleşir biraz. İnşallah okul çekingenliğini, utangaçlığını geçirir" dedi.
BABASINI BİLİYOR 
Anne Karuduman, Azra'nın depremde kaybettiği babası Sinan Karaduman'ı da bildiğini belirterek, "Babasını biliyor. Biraz daha büyüyünce daha farkında olur. Ama içine kapanık, o tür konulara çok girmiyor. Yani her şeyi içinde yaşayan bir çocuk. Çok dışa vurmaz, dile getirmez" diye konuştu.
'IŞIK SAÇAN BİR ÖĞRENCİMİZ'
Azra'nın anaokulu öğretmeni Filiz Akdoğan ise, "Yeni tanıştığımız için birazcık uyum problemimiz var, kaynaşmamız gerekiyor. Ama kolay kaynaşan bir öğrencimiz. Birkaç güne kadar da birbirimize alışacağız. Arkadaşlarıyla kaynaşması da iyi. Özellikle oyunları çok seviyor. Ve ışık saçan bir öğrencimiz gerçekten, başarılı olacağına inanıyorum" dedi.
23 Ekim 2011 depremine Van Erciş'te oturdukları apartmanda yakalanan Karaduman ailesinden, minik Azra ile birlikte annesi Semiha, dedesi Ahmet, babaannesi Gülsade Karaduman kurtarılmış, minik Azra'nın babası Sinan Karaduman ise kurtarılamamıştı.

FOTOĞRAFLI