Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Özlük, Hukuk ve TİS Sekreteri Meserret Yavaş, “Öğretmenlerin tatilde olduğu dönemde bakanlığın aceleci bir şekilde zorunlu rotasyon uygulamasını hayata geçirmek istemesi ve ilk aşamada 13 bin deneyimli öğretmenin kendi isteği ve iradesi dışında zorla sürgün edilmesi için neden bu kadar ısrarcı olduğunu anlamak mümkün değildir” dedi.
Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Özlük, Hukuk ve TİS Sekreteri Meserret Yavaş, Milli Eğitim Bakanlığının bugüne kadar eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen sorunlarına kalıcı çözümler üretmek yerine, attığı her adımda yeni sorunlar üretmekten başka hiçbir şey yapmadığını öne sürdü. AK Parti hükümetinin seçimlerden sonra 4 Temmuz 2015’te yönetmelikte yaptığı değişiklikle eğitim kurumunda 15 yıl görev yapan öğretmenlerin kendi isteği ile okul değiştirmemesi durumunda zorunlu rotasyona tabi tutulacağını belirttiğini vurgulayan Yavaş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın rotasyona tabi olan öğretmenlerin tercih yapma sürecini başlattığını ifade etti.
“Öğretmenlerin tatilde olduğu dönemde bakanlığın aceleci bir şekilde zorunlu rotasyon uygulamasını hayata geçirmek istemesi ve ilk aşamada 13 bin deneyimli öğretmenin kendi isteği ve iradesi dışında zorla sürgün edilmesi için neden bu kadar ısrarcı olduğunu anlamak mümkün değildir” diyen Meserret Yavaş şunları söyledi:
“Milli Eğitim Bakanlığı’nın henüz hükümet kurulmamış olmasına rağmen, AKP tek başına iktidarmış gibi hareket etmeyi sürdürmesi ve siyasal kadrolaşma hedefiyle yaptığı usulsüz atamalar yargıdan dönmesine rağmen, yargı kararlarını açıkça yok sayması dikkat çekici bir durumdur. Milli Eğitim Bakanlığı, hükümetin kurulmamış olmasını kendince fırsata çevirerek şark kurnazlığı yapmakta, eğitimde bu kez de deneyimli öğretmenleri hedef alarak yeni bir tasfiyeye girişmektedir. Yeni kurulacak hükümetin eğitim emekçilerinin taleplerini göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekmektedir. Eğitim-Sen olarak hiçbir eğitim emekçisinin kendi isteği dışında çalıştığı okuldan, çalışma arkadaşlarından ve öğrencilerinden zorla koparılmasını kabul etmiyoruz. Zorunlu rotasyon adı altında hayata geçirilmeye çalışılan sürgün ve tasfiye operasyonunun derhal durdurulmasını talep ediyoruz.”