ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde öğrenciler düzenledikleri yürüyüşle, kuruluş yıldönümünde Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) protesto etti. Öğrenciler yürüyüş sonunda Ankara'daki patlamada halay çekerken yaşamını yitirenlerin anısına kampüs önünde topluca halay çekti.
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki öğrenci yemekhanesi önünde toplanan öğrenciler 'Sarayın YÖK'üne ve yandaş rektörlerine karşı barışı ve özgürlüğü savunuyoruz' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Öğrenciler 'YÖK'e hayır' ve 'YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek' sloganları atarak kampüsün Cumhuriyet kapısına kadar yürüdü.
Yürüyüş sonunda yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler, Ankara'daki bombalı saldırıda halay çekerken yaşamlarını yitirenlerin anısına 'Biz burada, Ankara'da yarım kalan halayı aynı türkü eşliğinde tamamlıyoruz" diyerek topluca halay çekti.
Üniversite öğrencileri halay çekip oynadıktan sonra çeşitli sloganlar attı. Öğrenciler daha sonra dağılarak fakültelerine gitti.

FOTOĞRAFLI