Kurban Bayramı yaklaşırken et spekülatörlerine karşı tedbirler de artıyor, et fiyatlarındaki artışı önlemeye hazırlanan hükümet, Et ve Süt Kurumu'na canlı hayvan ve et ithali yetkisi verdi. Artık kurum sıfır gümrük vergisi ile et ithal edecek.

KARKAS ET DE İTHAL EDEBİLECEK
Kurum önümüzdeki yıl sonuna kadar 500 bin büyükbaş hayvan, 475 bin baş koyun ve keçi, 75 bin ton büyükbaş hayvan eti ile 20 bin ton çeyrek karkas et ithal edebilecek. Gümrük vergisine tabi olmadan yapılan ihracat ile halkın ucuz et yemesi de sağlanmış olacak.

Canlı hayvan ve et ithalatında tarife kontenjanı uygulanması hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karar kapsamında yapılacak ithalat için Ekonomi Bakanlığı'nca ithal lisansı düzenlenecek.

TMO'YA DA 'İTHALAT' YETKİSİ
Öte yandan, Bakanlar Kurulu, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne de sıfır gümrük vergisiyle buğday, arpa, mısır ve pirinç ithali için yetki verdi. TMO, mayıs 2018 sonuna kadar 750 bin ton buğday ve mahlut, 700 bin ton arpa, 700 bin ton mısır, 100 bin ton pirinç ithal edebilecek.